V TEM TEDNU ŽE VEČ KOT 20 PRIMEROV MUČENJA PSOV: Pri živem telesu so Honney razjedali črvi (FOTO)

Kronika

V tem tednu so v društvu Srce za bulle zabeležili več kot 20 primerov izživljanja in neodgovornega ravnanja do živali. Država, ne glede na jasno zakonodajo, redko kdaj ukrepa, pravi predstavnik društva Simon Mihorič. Po zadnjem, grozljivem primeru mučenja psičke Honney borci in borke za pravice živali upajo, da se bodo pristojne institucije resnično lotile tega problema. O podobnem primeru nasilja iz Portoroža smo poročali v prejšnjem tednu.

Na Facebook strani društva Srce za bulle so borci in borke za pravice živali v tem tednu poročali o nehumanem ravnanju lastnika do psa po imenu Honney. Predstavnik društva Simon Mihorič pravi, da je Honney bila zavezana v koči s pretrgano glavo, za ušesom so jo razjedali črvi. "Lastnik se dela, da ni vedel. Jaz mislim, da je šlo za udarec, ker je rana bila odprta, ne morem pa tega trditi. Lahko pa lastnika krivim, ker ni ukrepal," pojasnjuje Mihorič in nadaljuje:

"Ta kuža je zdaj na zdravljenju, rana se sanira. Psa sem peljal k veterinarju, smo ga vzeli oziroma naredili prenos lastništva. Ni pričakovati, da bo lastnik kaznovan. Zakon sicer predvideva zaporno kazen do treh let, dejansko pa se država obnaša tako, kot da ta zakon sploh ne obstaja. Dokler mi nismo začeli obveščati javnost, ljudje v Sloveniji sploh niso vedeli, da se kaj takega dogaja."

Mihorič izpostavlja še škandal s psom Aronom: "Človek lahko psu naredi kar hoče, če pes, ki samo čuva svojo hišo ugrize tujca, pa bo usmrčen. To je umor. Mi smo edino društvo v Sloveniji, ki se je borilo za pravice tega psa – danes smo v tej naši borbi prišli celo do državnega zbora. Edini smo, ki se glasno zoperstavljamo celotnem sistemu in državi. Pri nas inštitucije ne delujejo, se po navadi ne odzovejo, od 80 prijav lani so se samo trikrat odzvali."

V galeriji slik, se nahajajo le nekateri primeri, ki so jih borci in borke društva Srce za bulle, posneli ta teden. Opozarjamo, da so nekatere fotografije zelo nazorne

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  23 .06. 2021 ob  20: 01
pedofile in mučitelje živali treba dat smrtno kazen,škoda ker so jo ukinili
vseved |  23 .06. 2021 ob  15: 18
-10
Država naj prepove poset psov in mačk v strjenih naseljih in stanovanjskih blokih. Za ostale pa uvede licenco in šolanje .
Zarja |  23 .06. 2021 ob  14: 50
11
Še dobro, da imamo unega potetoviranega pitbula ( ni žalitev ) , in njemu podobne, ki jim je mar. Inšpektorje pa izpod klime nahnat delat, nej si pošteno zaslužijo plačo.
Artu |  23 .06. 2021 ob  14: 05
15
Državljani pričakujemo da bi inšpekcijske službe na TERENU posredovale hitro in učinkovito!!!
ManofSteel |  23 .06. 2021 ob  13: 57
15
Vsem mučiteljem živali sporočam le to, moli boga, da se naše poti nikoli ne križajo...končal boš dosti huje od tiste iboge živali, ki jo mučiš!!!! Bolniki