V TEKU 58 HIŠNIH PREISKAV: Kriminalisti tudi pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću

Slovenija

Kriminalisti izvajajo obsežne preiskave na širšem območju Policijskih uprav (PU) Ljubljana, Celje, Kranj in Nova Gorica. Preiskujejo sume kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete in korupcije. V teku je 58 hišnih preiskav, med njimi tudi pri pri županu Zoranu Jankoviću, ki mu očitajo napeljevanje k zlorabi položaja zaradi podpisa dveh sponzorskih pogodb.

Kot so sporočili iz ljubljanske policijske uprave (PU Ljubljana), operativne aktivnosti izvajajo na podlagi odredb pristojnega sodišča, preiskave usmerja Specializirano državno tožilstvo, več informacij pa zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati.

Na Mestni občini Ljubljana so zjutraj potrdili, da hišne preiskave potekajo tudi na Molu in pri županu Zoranu Jankoviću doma. Po informacijah portala Necenzurirano pa naj bi bili kriminalisti še v prostorih javnih podjetij Voka Snaga in Energetika Ljubljana ter na sedežu nogometnega NK Olimpija.

"Danes se nadaljuje zgodba, ki jo je začela prejšnja vlada Janeza Janše. Državni organ je pod njegovo vlado podal kazensko ovadbo, zato so danes opravili 58 hišnih preiskav, tudi pri županu doma. Ovadba je obsežna, odredba ima 250 strani," je povedal Jankovićev odvetnik Janez Koščak, ki meni, da se je Janković v preiskavi znašel "po naključju" in da je "glavni razlog njegov priimek"

Jankoviću očitajo napeljevanje k zlorabi položaja zaradi podpisa dveh sponzorskih pogodb z nogometnim klubom NK Olimpija. Po neuradnih informacijah gre za nakazila med javnima podjetjema Voka Snaga in Energetika Ljubljana. Vsaka od njiju je podjetju FC Olimpija, ki upravlja s člansko ekipo, aprila lani nakazala po 305.000 evrov. Koščak je potrdil, da policija preiskuje tudi povezovalni kanal C0. 

V preiskavi je po navedbah Koščaka 21 osumljenih. Kdo so drugi osumljenci, še ni znano."Pričakujem, da bo tožilstvo po končanem predkazenskem postopku zavrglo kazensko ovadbo zoper župana in da ne bo kazenskega postopka," je še dejal Koščak.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  23 .01. 2024 ob  16: 12
10
lahko preiskujejo, a krivosodje stavka, hahaha
vseved |  23 .01. 2024 ob  11: 36
Jankovič, Popovič, Šrot,Janša in še par njih so profesionalci. Nič jim ne morejo.
Bayliner |  23 .01. 2024 ob  11: 07
17
Samo, da se nekaj piše. Rezultat je že vnaprej znan. NIČ!!!
vseved |  23 .01. 2024 ob  10: 54
17
Spet samo reklama za Jankoviča.