V TEJ EVROPSKI DRŽAVI NOVE NAPOVEDI: Govori se že o četrtem odmerku!

Svet

Nemški minister za zdravje Karl Lauterbach je posvaril, da se Nemčija ne bo izognila primežu nove koronavirusne različice omikron. Zato je po njegovem mnenju treba okrepiti akcijo poživitvenih odmerkov. Glede na dosedanje trende pa novi minister domneva, da bo enkrat potreben tudi četrti odmerek cepiva, poročajo nemški mediji.

"Kot znanstvenik domnevam, da bo potreben tudi četrti odmerek," je povedal Lauterbach. Trenutno se kažejo trendi, da zaščita, pridobljena s cepivi, ni trajna, je dodal.

Minister je še dejal, da je Nemčija naročila tudi 80 milijonov odmerkov na omikron prilagojenega cepiva proizvajalca Pfizer. Prejeli jih bodo predvidoma v aprilu ali maju, je dodal. Kmalu pa pričakujejo tudi prve odmerke cepiva podjetja Novavax.

Trenutno se pripravljajo na peti val pandemije. Med najpomembnejšimi ukrepi je Lauterbach izpostavil prav poživitveni odmerek, ki sicer ne more preprečiti vala omikrona, "je pa največ, kar se lahko naredi, da se prepreči, da bi številni ljudje huje zboleli". Kot poudarja, so študije pokazale, da poživitveni odmerki dobro varujejo pred okužbo in težkim potekom bolezni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  23 .12. 2021 ob  11: 16
Hahahaha ovce pa v vrsto za cepljenje hahahaha