V TEJ DRŽAVI PADAJO REKORDI: V enem dnevu potrdili blizu 70 tisoč okužb, umrlo pa skoraj 1600 ljudi

Svet

Brazilsko ministrstvo za zdravje je v sredo sporočilo, da so v zadnjem dnevu potrdili rekordnih 69.074 novih okužb z novim koronavirusom. Za covidom-19 je umrlo 1595 ljudi, kar je prav tako rekordno število za en dan. Kljub temu so brazilske oblasti več letališč po državi za najmanj 30 dni znova odprle za tujce, poročajo tuje tiskovne agencije.

V največji južnoameriški državi z 210 milijoni prebivalcev so doslej potrdili skupno več kot 2,55 milijona okužb z novim koronavirusom. Za covidom-19 je umrlo več kot 90.000 ljudi, s čimer se Brazilija po številu okužb in smrtnih žrtev uvršča na drugo mesto, za ZDA.

Strokovnjaki sicer opozarjajo, da so zaradi majhnega števila testov v Braziliji dejanske številke verjetno bistveno višje od uradnih. Nekatere znanstvene študije so pokazale, da je verjetno okuženih sedemkrat več ljudi, število smrtnih žrtev pa je enkrat višje, kot kažejo uradni podatki.

Jair Bolsonaro

Čeprav je epidemija covida-19 v polnem zamahu, so brazilske oblasti več letališč po državi v sredo za najmanj 30 dni znova odprle za tujce. Ti morajo ob vstopu ob državo za bivanje do 90 dni predložiti potrdilo o zdravstvenem zavarovanju, ki pokriva tudi Brazilijo in je veljavno ves čas potovanja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Še naprej ostajajo zaprta letališča v zveznih državah Mato Grosso do Sul, Paraiba, Rondonia, Rio Grande do Sul in Tocantins. Zakaj, oblasti niso pojasnile. V Brazilijo tudi ni mogoče priti po kopnem ali morju.

Brazilija je meje in mednarodna letališča zaprla marca. Brazilski predsednik Jair Bolsonaro, ki s je tudi sam okužil s koronavirusom, a še naprej zanika nevarnost covida-19, je zaprtje meje označil za neučinkovitega v boju proti novemu koronavirusu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija