V SVOJEM DOMU SO NAŠLI TUJEGA DOJENČKA: Policija išče mater

Kronika

Zagrebška družina se je vrnila domov s praznovanja rojstnega dne in opazila, da je v hiši prižgana luč, kar je bilo sila nenavadno, ker nihče ni bil doma. Luč je gorela v spodnjem nadstropju, ki ga trenutno urejajo in ga ne uporabljajo. Ko je 17-letnica odšla po hodniku, da bi ugasnila luč, je stopila mimo otroškega vozička, s katerim prevažajo njeno najmlajšo sestro. Popolnoma šokirana je obstala, ko je iz njega zaslišala otroški jok. Novorojenček je bil že hladen in polulan.

Fotografije so simbolične.

Novorojenčka je šestčlanska zagrebška družina našla v petek zvečer. Popoldne so vsi odšli iz hiše do starih staršev, kjer so praznovali očetov rojstni dan. Kot je dejala mati, je imela 17-letna hči ves čas nenavaden občutek in se je želela že ob 21. uri peš odpraviti domov, a so jo pregovorili, da je ostala še malo. Na pot je tako odšla dve uri kasneje, do doma je potrebovala pol ure.

Ko je našla otroka, ga je takoj zavila v sestrino odejico in odnesla v zgornje nadstropje, kjer je ogrevano stanovanje. Poklicala je mamo, ona pa policijo in nujno medicinsko pomoč.

Družina se sprašuje, ali je novorojenčka pustil pri njih kdo iz soseske. Predvidevajo, da je počakal, da so vsi odšli iz hiše, saj je bil dva tedna star otrok podhlajen. Neobičajno ob vrnitvi domov je bilo tudi to, da je bila peč za centralno kurjavo odprta, kot bi nekdo planiral zakuriti.

Spodnje nadstropje hiše je neurejeno, so pa pred mesecem dni dovolili tam prespati nekemu moškemu, dokler si ne najde strehe nad glavo. Moški je tam spal brez ogrevanja štiri dni, potem pa so ga prosili, naj si vendar najde namestitev.

Hrvaška policija podrobnejših informacij o dogodku ne daje. Dojenček je bil prepeljan v zagrebški klinični center KBC Zagreb in si je opomogel. Najverjetneje bo nastanjen v sirotišnico oziroma Dom za zapuščene otroke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija