PANDEMIJI ŠE NI VIDETI KONCA: V svetu že skoraj 400.000 smrtnih žrtev covida-19

Svet

Število smrtnih žrtev covida-19 v svetu se je v soboto približalo 400.000, z novim koronavirusom pa se je doslej skupaj okužilo okoli 6,8 milijona ljudi. Pandemiji še ni videti konca. V Latinski Ameriki namreč število smrti še vedno narašča, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V soboto se je število umrlih za covidom-19 po svetu povzpelo na 397.000. Največ jih je še vedno v ZDA, kjer so doslej zabeležili 109.000 smrti ter skoraj 1,9 milijona potrjenih okužb. Ameriški predsednik Donald Trump je sicer soboto ocenil, da je najhujše za ZDA mimo. "Imeli smo najboljše gospodarstvo v zgodovini sveta in ta moč nas je popeljala skozi to grozljivo pandemijo, ki je večinoma mimo. Mislim, da nam gre dobro," je dejal.

Tretja po številu umrlih za covidom-19, za ZDA in Veliko Britanijo, je Brazilija. Število smrtnih žrtev v tej državi je v soboto preseglo 35.000. Brazilski predsednik Jair Bolsonaro še naprej nasprotuje omejevalnim ukrepom, v soboto pa je dejal, da bi se lahko pridružil Trumpu pri odločitvi o prekinitvi sodelovanja s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO).

"ZDA so zapustile WHO in tudi mi razmišljamo o tem v prihodnosti. WHO bo morala delovati brez ideološke pristranskosti, ali pa bomo tudi mi odšli," je dejal Bolsonaro. Število smrtnih žrtev strmo narašča tudi v drugih državah v regiji, med drugim v Mehiki, Peruju in Ekvadorju. V Čilu se je število umrlih v zadnjem tednu povzpelo za več kot 50 odstotkov, še poroča AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  07 .06. 2020 ob  15: 21
PRAVI NASLOV JE "GRIPI, ZARADI VELIKIH DNEVNO- NOČNIH TEMPERATURNIH RAZLIK, ŠE NI VIDETI KONCA" ! kolko jih letno umre od gripe in kolko od te kartelske bale, ki jo itak potrdijo tudi če ni
to to ?!?!?!?!?! živele ovce !