V STRUNJANU POVZROČIL VERIŽNO TRČENJE: Pijan za volanom, varnostne razdalje ni upošteval

Kronika

Včeraj ob 14.24 se je pred krožiščem v Strunjanu pripetila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih pet vozil. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil 28-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v zadnje vozilo v koloni. Posledično je to vozilo trčilo v predzadnje vozilo, predzadnje v drugo in drugo v prvo vozilo v koloni. Policisti so povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,44 mg/l alkohola. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, promet pa je bil oviran do 15.42 ure. Povzročitelju bodo policisti izdali plačilni nalog.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 63 primerih in na številko 113 prejeli 210 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali en poskus vloma v stanovanje, šest tatvin, dve kaznivi dejanji grožnje in lahke telesne poškodbe ter eno kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali devetkrat.

V Izoli je bilo iz skupnih prostorov bloka odtujeno treking kolo znamke Giant Roam, temno sive barve. Lastnik ima za 450 evrov škode.

Prav tako je v Izoli neznani storilec v pritličju bloka preplezal ograjo balkona in z neznanim orodjem poskusil vlomiti skozi balkonska vrata. Od dejanja je storilec odstopil.

Na cesti Lucija proti Maliji je neznani voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji del kombija, ki ga je vozil 65-letnik. Po nesreči sta se oba voznika ustavila, neznani voznik pa je pristopil do voznika kombija, ga ogovoril in udaril v predel obraza ter ga pri tem lažje telesno poškodoval.

Na vstopu na mejnem prehodu Starod so policisti pri kontroli listin 28-letnega državljana Hrvaške ugotovili, da ima pri sebi ponarejeno CMR listino, katero so mu zasegli, zoper njega pa bo napisana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje listin. Prav tako vozniku ni bil dovoljen vstop v Slovenijo.

Policisti so na mejnem prehodu (MP) Jelšane v vozilu 41-letnega državljana Češke našli in zasegli teleskopsko palico in kovinski bokser. V skladu z Zakonom o orožju je bil zoper tujca uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Policisti so na MP Starod na izstopu iz države pri 32-letnemu državljanu Francije našli in zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Zoper tujca so uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

Policisti so v Spodnjih Škofijah ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0.75 mg/l alkohola. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24-ih urah obravnavali tri osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Dva državljana Pakistana bosta danes vrnjena hrvaškim varnostnim organom, en državljan Afganistana pa bo vrnjen italijanskim varnostnim organom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija