V STANOVANJU NAŠLI ŠTIRI NEZAVESTNE OSEBE: Družino prepeljali v UKC

Kronika

V stanovanju v Ljubljani so v torek popoldne našli štiri nezavestne osebe, ki so jih zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Gre za člane iste družine, njihovo življenje pa ni več ogroženo, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Fotografija je simbolična.

Po prvih podatkih je do uhajanja strupenega plina v stanovanju v Krimski ulici prišlo pri nepravilnem izgorevanju v dotrajani plinski peči.

Obvestilo o nezavestnih osebah v enem od stanovanj v Ljubljani so policisti dobili nekaj pred 16. uro. Na kraju so posredovali tudi gasilci ter reševalne ekipe. Zaradi ugotovljene visoke koncentracije ogljikovega monoksida v prostoru so gasilci prostor prezračevali, reševalci pa so nudili pomoč nezavestnim osebam.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Vse pa pozivajo, naj opravijo redni pregled in kontrolo delovanja ogrevalnih naprav, če tega pred ogrevalno sezono še niso storili. Pri ogrevalnih napravah na utekočinjeni in zemeljski plin je zelo pomembno, da čiščenje, kontrolo, nastavitve in meritve opravi strokovnjak - serviser, poudarjajo.

"Ne uporabljajte dotrajanih in nepregledanih naprav, ob vsakem sumu nepravilnega delovanja pa takoj prenehajte uporabljati grelne naprave, dokler se ne prepričate, da so napake odpravljene," še svetujejo policisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija