V SPOMIN NA MAREŽGANSKI UPOR: To so letošnji prejemniki občinskih priznanj (FOTO)

Koper

Mestna občina Koper v spomin na Marežganski upor, ki se je zgodil 15. maja 1921, obeležuje občinski praznik. Župan Aleš Bržan je na današnji svečani seji občinskega sveta MO Koper v dvorani sv. Frančiška izročil priznanja Editi Frančeškin, Ivanu Poklarju, Marjanu Tomšiču in Mileni Anđelić Đukić.

Koprski župan Aleš Bržan je v nagovoru pozornost namenil občankam in občanom, ki so po njegovem mnenju resnično bogastvo Kopra. Najvišjo občinsko nagrado, Priznanje 15. maj, je prejela Edita Frančeškin za življenjsko delo na področju ljubiteljskega gledališkega ustvarjanja in izjemen prispevek pri razvoju kulturnega življenja v Kopru.

Priznanja z veliko plaketo so prejeli Ivan Poklar za dolgoletno, odgovorno in predano delo na področju izgradnje cestne infrastrukture na območju Mestne občine Koper, Marjan Tomšič za dolgoletno uspešno delo na področju literarnega ustvarjanja, zlasti za izjemen prispevek k literarnemu razvoju slovenske Istre in Milena Anđelić Đukić za uspešno delo na širšem družbenem področju, predvsem na področju humanitarne dejavnosti za socialno ogrožene družine in otroke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
TOPO GIGGO |  23 .05. 2019 ob  10: 21
@galeb,..ne skrbi, hotel ali ne, koper je še vedno iste barve...le vaš guru je kameleon, pač po potrebi za svojo r....
galeb |  21 .05. 2019 ob  07: 02
@TOPPO GIGGO
A to se ti pa ne zdi znanstvena fantastika, da se na prireditvi pojavijo ljudje iz naftalina? Najbrž iz gole previdnosti niso prišli s titovko na glavi... Si bodo pa več upali ob naslednji priložnosti! Koper je bil - pod njihovim vodstvom - zelo znane barve...
Milan48 |  20 .05. 2019 ob  12: 23
Značilno je bilo, da se te podelitve ni udeležil Marjan Tomšič. Eden prvih, ki je dvignil glas in besedo podeželja Istre na višji nivo.
TOPO GIGGO |  20 .05. 2019 ob  10: 55
tu pa se je pokazal odnos bivšega župana do mesta in njegovih občanov...če nisem glavni me ni...razumeti nekoga ki to še vedno podpira mi je v tem trenutku znanstvena fantastika
Lili |  20 .05. 2019 ob  08: 12
Ma prvič je bila to ena utečena prireditev in niso potrebni grozni aplavzi, ker se je bržanček pojavil na njej...in Drugič..ok..mi je že jasno kje se on pojavlja...na prvomajskem pikniku, v marezigah...vse jasno?
galeb |  19 .05. 2019 ob  14: 19
@frikofrkic
Mi lahko, prosim, pokažeš ta moj fotoalbum, ki ga omenjaš?! Strašno me zanima.
frikofrkic |  19 .05. 2019 ob  14: 15
Galeb, po mojem so bili vabljeni vsi župani iz naftalina, ta najbolj svež, pa se noče privadit, da je v isti omari starih oblek kot ostali. In ti vztrajno nostalgično vlačiš ven fotoalbum, češ kako je bilo fajn v času Juge (pardon, Popota), ker so bili takrat res pravljični časi. Napiši raje knjigo in živi življenje, ne ga grenit sebi in drugim.
tupamaros |  19 .05. 2019 ob  12: 28
Da vidimo kaj bo Carla zdaj počela ko ni Popota več.
galeb |  19 .05. 2019 ob  10: 55
-6
@frikofrkic
Hvala enako. Z Bržanom si obseden tudi ti, a z drugačnim predznakom. Zdaj pa te prosim, da mi poveš, kaj imajo za delati na občinski podelitvi nagrad Aurelio Juri, Pucer in drugi naftalinarji? Kdo je zdaj tisti, ki tukaj gleda v preteklost?
frikofrkic |  19 .05. 2019 ob  10: 33
Olgo in Galeb. Ma ni da sta vidva že malo obsedena s tem Bržanom? Bil je občinski praznik, dali so priznanja zaslužnim koprčanom. Končno pozitiven signal s prisotnostjo ostalih županov. In vidva, da je to povratek v preteklost? Budale, sodelovanje je prihodnost. Popo je preteklost. Dajta si mir.
galeb |  19 .05. 2019 ob  08: 18
-5
Ojoj!!!!!!!! Vrača se stara garda!!! Pa ne moreš verjet! ZDAJ JE RES JASNO VSE.
Zgodovinski nateg Koprčanov.
Olgo Franco |  18 .05. 2019 ob  23: 02
-6
Bravo Ales, lepo ti pristoji ketna za vratom... bistveno bolj stilska kot tigrasta obleka zaspane podzupanje...
Lepo je tudi da ste povabli in posedli Pucerja in Aurelijota v prvo vrsto, mislim, da sta si imela veliko povedat...sicer pa bi bla brez Pirancanov in Ankarancanov dvorana prazna... ritorno al passato...