V Splošni plovbi bodo odpuščali

V Splošni plovbi, ki je lani pridelala 12,4 milijona evrov izgube, bodo zaradi racionalizacije poslovanja prisiljeni v mehko odpuščanje zaposlenih, vendar število ni dokončno niti časovno točno določeno, je pojasnil predsednik uprave družbe Egon Bandelj. Ob tem pa ne razmišljajo o krčenju flote, ki šteje 14 lastnih in sedem najetih ladij. Ostajajo tudi Primorske Novice.

Portoroška družba, ki je še leta 2008 ob 217 milijonih evrov prihodkov beležila 62 milijonov evrov dobička, je v zadnjih letih postopno skrčila te številke in tako v lanskem letu zabeležila 130,7 milijona evrov prihodkov in, prvič v zadnjih letih, tudi izgubo, ki je znašala 12,4 milijona evrov.

V zadnjih dneh so mediji poročali, da bodo v Splošni plovbi zaradi racionalizacije prisiljeni v t.i. mehko odpuščanje zaposlenih. Bandelj je potrdil, da to drži, da pa to "v teh časih ni nič posebnega". Število odpuščenih pa po njegovih besedah ni dokončno niti časovno točno določeno. Delo je sicer poročalo, da naj bi v treh letih zmanjšali število zaposlenih iz 57 na približno 35.

Ostajajo v Primorskih Novicah

Skupina Splošna plovba trenutno upravlja s 14 lastnimi in sedmimi najetimi ladjami. Na ladjah in v strokovnih službah pa je trenutno 410 zaposlenih, je navedel Bandelj. Na vprašanje, ali so razmišljali o morebitnem krčenju flote, pa pojasnjuje, da odprodajajo starejše ter kupujejo mlajše in sodobnejše ladje: "Posodabljanje in pomlajevanje flote je nujno pri pomorskih prevozih."

Prav tako v portoroški družbi zaenkrat ne razmišljajo o prodaji deleža v časniku Primorske novice, je še navedel prvi mož Splošne plovbe.

Deli novico:

m |  09 .11. 2013 ob  15: 58
koliko plače so imeli poslanci vletih 2002_2005 v tolarjih
Lucija |  09 .11. 2013 ob  11: 32
Ali ste morda pričakovali kako drugače?