V ŠPANIJI PRIJELI ZLOGLASNEGA MAFIJSKEGA ŠEFA: Gre za enega najbolj iskanih italijanskih ubežnikov (FOTO, VIDEO)

Kronika

Španska policija je danes sporočila, da je prijela enega vodilnih članov italijanske mafijske družine 'Ndrangheta, ki nadzira večino trgovine s kokainom v Evropi. Domenico Paviglianiti je eden najbolj iskanih italijanskih ubežnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Paviglianitija so prijeli v ponedeljek v delavski četrti Madrida Cuatro Caminos. Šlo je za skupno akcijo policij Španije in Italije. Imel je lažne portugalske dokumente, pri sebi pa tudi skoraj 6000 evrov gotovine in šest mobilnih telefonov, je sporočila španska policija.

Po navedbah policije je bil Paviglianiti eden glavnih vodij mafijskih operacij na severu Italije in v Južni Ameriki. Italijanski mediji so ga poimenovali kar "šef vseh šefov", predvsem zaradi njegove vloge v zločinih, ki jih je izvedel v 80. in 90. letih. Med drugim naj bi zagrešil več umorov in tihotapil droge.

V Španiji so ga sicer že prijeli leta 1996, tri leta kasneje pa so ga izročili Italiji, kjer je bil obsojen na dosmrtni zapor, običajno kazen za mafijske šefe.

A njegovi odvetniki so potem dosegli, da Španija pri odločanju o izročitvi ni upoštevala dosmrtnega zapora, zaradi česar so mu kazen skrajšali na 20 let zapora. Leta 2019 je prišel na prostost, a je potem višje italijansko sodišče odločilo, da je šlo za napako in da bi se moral vrniti v zapor. A se je za njim že izgubila vsaka sled. Do zdaj, ko so ga prijeli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija