V ŠPANIJI NOV DNEVNI REKORD SMRTI: Še bolj so zaostrili ukrepe proti širjenju koronavirusa

Svet

V Španiji so znova zabeležili rekordno število smrtnih primerov covida-19 v enem dnevu. Umrlo je še 849 ljudi, vse skupaj pa 8189. V zadnjih 24 urah pa so potrdili še 9222 novih okužb, tako da skupno število okužb zdaj znaša 94.417. V državi so sicer danes začeli veljati ostrejši ukrepi v boju proti koronavirusu.

Nov rekord v številu smrti koronavirusne bolezni 19 so zabeležili, potem ko je bilo število smrtnih žrtev v ponedeljek nekoliko nižje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Španiji, ki je poleg Italije najhuje prizadeta država v Evropi, so sicer danes začeli veljati še ostrejši ukrepi v boju proti novemu koronavirusu. Do 9. aprila bodo prekinjene vse nenujne dejavnosti.

Vlada španskega premierja Pedra Sancheza je sklenila, da morajo prekiniti vso nenujno proizvodnjo, prav tako se bodo zaprla gradbišča. Zaposleni, ki ne morejo delati od doma, bodo ostali doma, dobili bodo plačo, izgubljene ure pa bodo nadomeščali kasneje. Številna podjetja in delodajalci so odločitev vlade kritizirali.

Stroge omejitve gibanja veljajo že od 14. marca.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija