V sojenju obtoženima zavrnjena zahteva za izločitev sodnice

Kronika

Začasna predsednica okrožnega sodišča v Kopru Darja Srabotič je zavrnila zahtevo za izločitev sodnice Orjane Trunkl v sojenju obtoženima umora v Čežarjih pri Kopru marca letos. Obtožena Marko Markovič in Kosta Aleksandrov bosta ponovno stopila pred sodnico na novem predobravnavnem naroku, ki bo predvidoma 6. januarja, poročajo Primorske novice.

Obtoženi Markovič je na prvem predobravnavnem naroku sredi meseca izločitev sodnice zahteval, ker je njen mož zastopal obtoženčevo mačeho v zapuščinskem postopku po njegovem pokojnem očetu, je tedaj pojasnila njegova zagovornica po uradni dolžnosti Monika Mavsar. "Dejstvo je, da je v tem zapuščinskem postopku prišlo do velikih sporov in nesoglasij glede premoženja," je tedaj navedla.

Srabotičeva je zahtevo kot neutemeljeno zavrnila, ker je presodila, da zaradi teh okoliščin ni podan dvom v sodničino nepristranskost, pa danes navaja omenjeni časnik.

Poleg 61-letnega Markoviča je umora obtožen tudi 32-letni bolgarski državljan Kosta Aleksandrov.

Umor 57-letnega domačina v vasi Čežarji pri Kopru marca letos je zelo razburil javnost. Truplo so odkrili po tem, ko poslovodja trgovine 11. marca zjutraj ni prišel v službo in je šla zato sodelavka na njegov dom. Vrata stanovanjske hiše so bila po pričanju očividcev odprta, hiša pa razmetana. Na tleh pred vrati oziroma pred kletjo so bili tudi krvavi madeži. Policisti so 57-letnika našli na tleh v kleti z močno poškodovano glavo.

Umor iz koristoljublja

Policija je v kriminalistični preiskavi ugotovila, da je šlo za umor iz koristoljubja. Umorjeni je živel sam, govorilo pa se je, da razpolaga z večjim premoženjem. Obtoženca sta se v dosedanjem postopku branila z molkom. Oba imata sicer kriminalno preteklost. 61-letni Izolan je odsedel večletno zaporno kazen zaradi umora na Hrvaškem, Bolgar pa je bil obsojen posilstva.

Deli novico: