V SLOVENSKO ISTRO PRIHAJAJO STARODOBNIKI: Na letošnjem Adria Classic rallyju jih pričakujejo preko 100

Koper

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil in plovil Adria Classic Koper v soboto, 18. maja, organizira 26. Adria Classic 2024, rally starodobnih motorjev in avtomobilov. Zbor udeležencev, kjer bo potekal tudi start rallya, bo na Ukmarjevem trgu v Kopru med 8. in 9.45. Udeleženci pa bodo nato prevozili približno 88 kilometrov po cestah slovenske Istre.

Iz Društva Adria Classic Koper so nam sporočili, da gre za mednarodno prireditev, ki bo veljavna tudi za prvenstvo Zveze SVS. Potekala bo ob obali in po slikovitih predelih notranjosti slovenske Istre. Pričakujejo udeležbo več kot 100 posadk s starodobniki, izdelanimi od leta 1900 do mlajših iz konca osemdesetih let. Udeleženci prireditve so svoj prihod napovedali iz različnih koncev Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije.

Start 26. Adria Classic rallya bo na Ukmarjevem trgu v Kopru – na pomolu ob morju. Po besedah Sandija Fikona iz Društva Adria Classic Koper bo prvo vozilo z Ukmarjevega trga odpeljalo ob 10.01 s krožno vožnjo v mestnem centru do Srednje tehniške šole Koper, kjer bodo potekale spretnostne preizkušnje.

"Nato bomo nadaljevali pot v smeri Šmarij, skozi Gažon in Korte, do Lucije, kjer bo postanek z okrepitvijo in klepetom posadk. Nato se bomo skozi Portorož odpeljali v smeri državne meje proti Sečovljam. Pred mejo sledi pot proti Dragonji in nato do Sv. Petra, kjer bo krajši postanek. Pot bomo nato nadaljevali v smeri Šmarij, čez Pomjan, do Marezig, kjer bomo razstavili svoja vozila na 51. Prazniku refoška in slovenske Istre. Iz Marezig se bomo nato spustili do Šalare, se peljali skozi Semedelo do Izole," je o trasi rallya povedal Fikon.

Cilj bo med 15.30 in 17. uro ob hotelu Delfin v Izoli z zaključkom rallya in podelitvijo priznanj ter pokalov za najboljše na spretnostnih preizkušnjah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija