V SEČI STA V PARKIRANEM AVTU IMELI HUDO GLASNO ŽURKO: 'Ujeli' so ju šele v Luciji

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 104 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 448 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, ena pa se je lažje telesno poškodovala. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin, tri vlome, štiri poškodovanja tuje stvari in kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 13 primerih.

V Seči sta v soboto ob 2. uri dve ženski v osebnem vozilu poslušali glasno glasbo in s tem motili nočni mir in počitek. Ko je na kraj prišla policijska patrulja, je 44-letna voznica s kraja odpeljala, zato so policisti zapeljali za njo in jo ustavili v Luciji. Izkazalo se je, da je vozila pod vplivom alkohola, saj ji je alkotest pokazal 0.41 mg/l. Policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi predhodne kršitve določil Zakona o javnem redu in miru ter vožnje pod vplivom alkohola pa so ji izdali tudi plačilni nalog.

Koprski policisti so v petek, kot smo že poročali, ob 14.33 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v Dijaškem domu v Kopru. Tam sta se sprli 53-letna državljanka Italije in njena 17-letna hči, ki ni hotela oditi z njo. Na kraju je posredoval tudi varnostnik, ki pa ga 53-letnica ni upoštevala. Zaradi storjenih prekrškov po Zakonu o javnem redu in miru ter Zakonu o zasebnem varovanju so policisti državljanki Italije izdali plačilni nalog.

Zaradi neprilagojene hitrosti s kolesom v kombi

V Vanganelu je v petek ob 10.48 prišlo do prometne nesreče, v kateri se je lažje poškodoval kolesar. Policisti so ugotovili, da je 59-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ustavljen kombi. Kolesarja so na kraju oskrbeli reševalci in ga odpeljali na pregled v Splošno bolnišnico Izola, kjer so ugotovili, da ni huje poškodovan (udarec in opraskanine po roki). Policisti so oglobili tako kolesarja kot tudi voznika kombija, ki je nepravilno stal na cesti.

V petek ob 11. uri so v eni od bančnih ustanov v Ilirski Bistrici našli ponarejen bankovec za 20 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljajo, kdo je bankovec spravil v obtok. Sledi kazenska ovadba.

V petek ob 18.36 so prometni policisti na bencinskem servisu v Hrpeljah ustavili 18-letnika iz Sežane, ki je vozil neregistriran moped. Ker ni imel niti vozniškega dovoljenja, so mu moped zasegli. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Še istega večera ob 22.48 so policisti v Kopru obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. 41-letni moški se ni umiril niti po prihodu policistov, zato so ga zaradi neupoštevanja ukazov policistov in drznega vedenja pridržali. Moškemu so policisti prepovedali približevanje žrtvi, o ugotovitvah pa bo napisana kazenska ovadba.

Zakonca sta si skočila v lase

Kmalu zatem, ob 2.30 sta se v stanovanju v Izoli sprla partnerja. 50-letni moški se ni pomiril niti, ko so na kraj prišli policisti, zato so mu odredili pridržanje. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

V sobotnih jutranjih urah so piranski policisti obravnavali poskus vloma v frizerski salon na Šolski ulici in vlom v frizerski salon na ulici Obala v Luciji. Pri prvem kaznivem dejanju storilcu ni uspelo priti v notranjost salona, v drugem primeru pa je z večjim kamnom razbil steklo na vhodnih vratih in iz notranjosti ukradel manjšo količino gotovine. V obeh primerih bo po preiskavi podana kazenska ovadba, nastalo je za več kot 1000 evrov premoženjske škode.

V Strunjanu je v soboto ob 17.24 mlajši moški vlomil v stanovanjsko hišo, pri čemer ga je zalotil lastnik. Storilec je s kraja zbežal, pri tem pa odvrgel ukradeno zlatnino. Policisti ga še iščejo in ugotavljajo, ali je storilec ukradel še kaj drugega. Po končani preiskavi bo zoper njega podana kazenska ovadba.

Pod vplivom mamil in brez vozniške

V nedeljo so koprski policisti na Lazaretu ob 3.10 ustavili voznika osebnega avtomobila Opel. V postopku so ugotovili, da ga je vozil 28-letni moški in to v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje. Policisti so na kraju izvedi še hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven, zato je bil moškemu odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Vozilo je bilo 28-letniku zaseženo, zoper njega pa zaradi več storjenih prekrškov sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Včeraj ob 14.20 se je na avtocesti Kozina – Koper, za tunelom Kastelec, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, o čemer smo že poročali.

V nedeljskih popoldanskih urah so na Pomjanu koprski policisti 40-letnemu moškemu iz Šmarij zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper njega so uvedli hitro postopek z odločbo.

Ob 20.35 so policisti na cesti Dragonja–Koper ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 1.00 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so polisti od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 24 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško.

Italijanski varnostni organi so koprskim policistom v petek predali devet državljanov Turčije, ki pa so na območju Slovenije zaprosili za mednarodno zaščito. Vsi so bili nastanjeni v azilni dom v Ljubljano.

Policisti PP Kozina so v petek ob 21.55 na območju Golaca prijeli pet državljanov Sirije, ki so nelegalno vstopili na območje Slovenije. Vseh pet so policisti že vrnili hrvaškim varnostnim organom. Ilirskobistriški policisti pa so v soboto ob 6.50 obravnavali 10 državljanov Afganistana, ki so zaprosili za mednarodno zaščito. Po postopku s policisti so bili odpeljani v azilni dom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija