V ŠE ENI BOLNIŠNICI OPOZARJAJO NA LAŽNE INFORMACIJE: Po cepljenju so res zdravili 17-letnico, vendar ne zaradi krvnih strdkov

Slovenija

V javnosti in po družbenim omrežjih se v zadnjem času pojavljajo različne zavajajoče informacije glede zdravljenja oseb zaradi zapletih po cepljenju proti covidu-19. Med drugim so se pojavile informacije, da naj bi v jeseniški bolnišnici zaradi zapletov po cepljenju zdravili dve mladoletnici in odraslo žensko.

V Splošni bolnišnici Jesenice so pojasnili, da so v obdobju po cepljenju res zdravili 17-letnico, vendar ne zaradi krvnih strdkov, kot izhaja iz spletnih zapisov, temveč zaradi slabosti in glavobolov. Zaradi izboljšanja zdravstvenega stanja so hospitalizirano mladoletnico že odpustili v domačo oskrbo. Ni pa bilo nobenih krvnih strdkov, so zagotovili v bolnišnici.

Na spletnem portalu 24ur.com so prejeli tudi sporočilo, da naj bi se prav tako v jeseniški bolnišnici zaradi tromboze po cepljenju zdravilo tudi 12-letno dekle. V bolnišnici so pojasnili, da res zdravijo mlajšo mladoletnico s trombozami, ki pa ima te težave že dlje časa. "Zaenkrat ne sumimo, da bi bile težave povezane s cepljenjem. Vsekakor bomo v primeru, da bo sum izražen, ustrezno ukrepali," so za STA pojasnili v bolnišnici in pojasnili, da je bolnica v terapevtsko diagnostičnem postopku v sodelovanju s terciarno ustanovo, ki še ni zaključen.

Pojavila se je tudi informacija, da na Jesenicah po cepljenju s cepivom Janssen zdravijo odraslo žensko, vendar so v jeseniški bolnišnici zagotovili, da takšne bolnice pri njih ni.

Konec prejšnjega tedna so na lažne informacije glede posledic cepljenja opozorili tudi v novogoriški bolnišnici, kjer je šest dni po porodu umrla 28-letnica, ki naj bi bila nekaj dni pred porodom cepljena s cepivom Janssen. Pojasnili so, da je v njihovi bolnišnici šest dni po porodu umrla 42-letnica, ki je bila sprejeta zaradi zapletov v nosečnosti, ti pa niso bili povezani s cepljenjem. Žensko so v bolnišnično obravnavo sprejeli 16 dni pred pričakovanim datumom poroda, dan pred sprejemom pa je bila cepljena s prvim odmerkom cepiva Pfizer.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  05 .10. 2021 ob  13: 23
Krneki... dr.Beovićeva, infantilni Fafangel, dr. Keber in vsak, ki ima pet minut časa lapa o tem:
Na to isto posvetovalno skupino za cepljenje s prstom kažejo nekdanji zdravstveni minister Dušan Keber in člani Foruma za demokracijo – želijo namreč, da se razišče sodelovanje skupine pri nastajanju in sprejemu odloka, ki je omogočil takojšnjo veljavnost potrdila PCT po cepljenju s cepivom Janssen. "To pomeni da je državljane zavedla, da posegajo po cepivu, ki ga doslej sploh niso marali, saj so vedeli, da je manj učinkovito, bolj nevarno," dodaja Keber.

Vodja posvetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović je sodelovanje pri spornem odloku sicer konec septembra letos že zanikala: "Strokovna skupina seveda ni priporočila, da je že takoj po cepljenju možen veljaven pogoj PCT, ker v tistem trenutku oseba še ni ustrezno cepljena."

"Ja, jih pa ni stroka nagovarjala, tu pač moram biti zelo iskren, ne vem, kako bolj jasno odgovoriti na to vprašanje. Ampak veš, strokovna priporočila so eno, odlok je drugo in kdor je v kakšen odlok bil vpleten in podal svoja mnenja, ve," še pove Fafangel.

Dejstvo je, da je država izdajala neke vrste lažna zdravniška potrdila, pravi Keber, saj bi moralo biti PCT-potrdilo po cepljenju z Janssenom, tako kot v drugih državah, veljavno šele po dveh tednih.
_____________________________________________________
Ob vsem lapanju in sprenevedanju, pa se ne ZMENIJO za to, DA SE PO CEPLJENJU Z OSTALIMI CEPIVI RAVNO TAKO PRIDOBI POTRDILO TAKOJ, in to kljub temu, da:
- Cepivo Comirnaty (Pfizer Biontech) je okoli 95-odstotno učinkovito teden dni po tem, ko prejmemo dva odmerka v razmiku 21 dni. Zaščita je vzpostavljena SEDEM DNI PO PREJETEM DRUGEM ODMERKU. ( vir: Cepimo. se)
- Cepivo Moderna je okoli 95-odstotno učinkovito dva tedna po tem, ko prejmemo dva odmerka v razmiku 28 dni. Zaščita je vzpostavljena ŠTIRINAJST DNI po drugem prejetem odmerku. (Vir: cepimo.se)
- Cepivo AstraZeneca (Vaxzevria) je okoli 60-odstotno učinkovito po tem, ko prejmemo dva odmerka v razmiku od 28 do 84 dni (4 do 12 tednov). Zaščita je vzpostavljena ENAINDVAJSET DNI po prvem prejetem odmerku.(vir: cepimo.se)

Ne gre spregledati tudi dejstva, da infaltilni Fafangel celo z lastnotočnim cepljenjem prispeva k TAKOJŠNJI PRIDOBITVI POTRDIL O CEPLJENJU IN S TEM TUDI TAKOJŠNJI ZADOSTITVI POGOJA PCT!