V Rusiji bodo prvič okronali Miss Universe

Svet

Brhka dekleta iz 86 držav se bodo danes na finalnem izboru potegovala za naziv Miss Universe, izbor pa bo prvič v 61-letni zgodovini tega tekmovanja potekal v Rusiji. Slovenijo bo na izboru zastopala Nina Đurđević, ki se predstavlja kot študentka medicine.

Tekmovalke so v rusko prestolnico prispele že pred tedni, na izboru pa bo prisoten tudi lastnik licence Miss Universe Donald Trump. Slovenska izbranka Nina bo na tekmovanju nosila obleko Urše Drofenik s školjkami iz idrijske čipke.

Đurđevićeva pa je pred izborom vzbudila precej pozornosti s svojo domnevno izobrazbo. Sprva je trdila, da študira medicino v Mariboru, a se je to nato izkazalo za izmišljotino, saj so to demantirali tudi na Univerzi v Mariboru.

Patrizia Rodriguez

Kasneje je Đurđićeva trdila, da medicino študira v Berlinu, kamor naj bi šla na izmenjavo, čeprav mariborska medicinska fakulteta sploh nima sklenjenega sporazuma za izmenjavo študentov z medicinsko fakulteto v Berlinu. A verjetno ji to ne bo zmanjšalo možnosti na izboru, kjer je vendarle glavni adut lep videz.

Na izboru bodo sodniki izmed 86 tekmovalk izbrali 16 finalistk, ki jih bodo nato čakala "težka" vprašanja žirije. Na koncu bodo izbrali zmagovalko, ki jo bo okronala lanska zmagovalka, Američanka Olivia Culpo.

Med letošnjimi favoritkami sta tekmovalki iz Filipinov in Španije, 24-letna Ariella Arida in 23-letna Patricia Rodriguez. V žiriji bo med drugim ameriški roker Steven Tyler iz zasedbe Aerosmith, prireditev pa bosta vodila nekdanja članica "dekliške" zasedbe Spice Girls Melanie Brown in ameriški voditelj Thomas Roberts.

Miss Universe so sicer prvič priredili leta 1952 v mestu Palm Beach na Floridi, organizatorji pa še danes od tekmovalk zahtevajo, da niso poročene ali noseče.

Izbor bo prenašalo kar 180 televizijskih postaj, organizatorji pa pričakujejo najmanj milijardo gledalcev.

Deli novico: