V RIBIŠKEM PRISTANIŠČU PREKRŠKARJEV, KOT KAŽE, NE MANJKA: "Kje so inšpekcijske službe, kje so davčni organi?"

Piran

Tokrat se je na naše uredništvo obrnil bralec, ki mu je v spominu ostal naš članek o pritožbah Civilne iniciative Seča, Civilne iniciative Piran - Pirano, Društva za zaščito Seče in solin - Pompa, Krajevne skupnosti Lucija in GZOP o "anarhiji" urejanja okolja na področju ribiškega pristanišča v Seči. Kot zapisuje, ne razume, "zakaj so se prej omenjeni predstavniki obregnili zgolj ob početje Fonde? Na področju Jernejevega kanala in ribiškega pristanišča je namreč možno zaslediti, če uporabimo njihove besede, precej več 'grozljivo menefragističnega in zavrženega vedenja!'"

Po besedah bralca naj bi bilo na tem istem območju veliko posameznikov, ki si lastijo občinsko in državno zemljo in morje, pojasnjuje bralec, "naj gre za nelegalne priveze bark, nelegalno skladiščenje bark na kopnem ali ozurpacijo gospoda iz Ljubljane, ki je z nekaj somišljeniki pred desetletji okupiral škver".

Na podpisnike odprtega pisma, ki je bilo naslovljeno na piranskega župana Đenia Zadkovića, zato naslavlja kar nekaj vprašanj.

Kakšno je stališče piscev odprtega pisma do tovrstnega početja in zakaj ga ne obsodijo z enako mero ostrine, kot so obsodili početje gospoda Fonde? "Se jim zdi dopustno, da stojijo na območju škvera neugledni kovinski ladijski zabojniki? Je to res del naše istrske kulturne dediščine? Je dopustno, da gospod iz Ljubljane izvaja na področju škvera popravila plovil brez upoštevanja osnovnih standardov varovanja okolja, kuri odpadke, brusi barke na način, da raznaša prah v naravovarstveno zaščitene soline in uporablja različne barve in kemikalije brez ustrezne zaščite, ki bi preprečevala njihovo iztekanje v morje? Kje so inšpekcijske službe, kje so davčni organi?se sprašuje bralec.

Kot dodaja, prej omenjeni "gospod iz Ljubljane" ni edini s takšnim početjem. "Marsikaj temu podobnega se dogaja na sredinskem delu Jernejevega kanala, kjer se eden izmed domačinov ukvarja s hranjenjem plovil in odsluženih avtomobilov na kopnem, lastnikom plovil obračunava priveze v višini 100 evrov na mesec, nelegalno snema z videonadzorom na javne površine. Pa da ne bo pomote, to ne počne na svoji zemlji. O tem, ali ima dejavnost prijavljeno, si lahko mislimo svoje. Odgovor se zdi jasen."

ZAČENJA SE KURILNA SEZONA: Tukaj so razlogi za prehod na toplotno črpalko

Oskrba s toploto je v našem življenju zelo pomembna Ko vstopimo v hladno okolje, naše telo prerazporedi kri do trupa in tako ščiti ter ohranja toploto vitalnih organov. Hkrati telo omejuje pretok krvi v kožo, kar pomeni, da lahko dlje časa zadržimo več notranje toplote.

Zanima ga tudi, ali bodo prej omenjeni podpisniki opravili podoben "inšpekcijski" pregled tudi na omenjenih lokacijah. "Ali pa slednjega ne zmorejo, saj bi pri tem ogrozili delovanje lastnih članov, ki ščitijo v imenu civilnih gibanj in strank lastne interese," se še sprašuje bralec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SonjaK |  09 .11. 2020 ob  21: 39
10
V Piranu pravijo, da če pripadaš pravi stranki, te še Civilna iniciativa pusti pri miru.
Ivan |  09 .11. 2020 ob  15: 07
15
Bravo anonimni varuh javnega dobro! Beda.