V PROMETNI NESREČI NA KOZINI SE JE POŠKODOVAL MOTORIST: Na srečo so bili v bližini trije gasilci, ki so prvi posredovali! (FOTO)

Kronika

Na regionalni cesti Kozina - Divača sta danes ob 14.08 trčila voznik motornega kolesa in osebnega avtomobila, ki sta vozila iz smeri Kozine proti Divači. Voznik motornega kolesa je bil v nesreči telesno poškodovan.

"Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, še pred njihovim prihodom pa so na kraj prispeli trije operativni gasilci, ki so bili naključno v bližini nesreče," so na svojem Facebook profilu obvestili gasilci PGD Materija.

Gasilci so do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč, pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi in prenosu v reševalno vozilo, zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili vire energije ter nevtralizirali iztekle tekočine po vozišču, so še sporočili. O nesreči je sicer poročala tudi Uprava za zaščito in reševanje RS.

Ponesrečenega voznika motornega kolesa so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico, cesta pa je bila zaradi nesreče približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, še šest gasilcev pa je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina ter PPP Koper in uslužbenci DARS-a, še poročajo gasilci PGD Materija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija