V PRIČAKOVANJU REZULTATOV ANALIZE DNK: "Matej je svojo zgodbo na Zemlji zaključil"

Kronika

Včeraj zjutraj so v Donavi v Beogradu našli truplo mlajšega moškega. Moški je bil oblečen v kavbojke, majico s sliko in eno belo supergo. Truplo so našli v fazi razpadanja. Domneva se, da gre za Splitčana Mateja Periša, ki je v Beogradu izginil v noči na silvestrovo. Rezultati obdukcije bodo znani danes.

Na Inštitutu za sodno medicino v Beogradu so DNK analizo pričeli in najverjetneje tudi opravili že včeraj zvečer, a bodo rezultate sporočili šele danes.

"Vzrok smrti bo pokazala obdukcija. Če je šlo za utopitev, bo pokazala prisotnost vode v pljučih, prisotnost diatomej oz. alg v telesu itd. Šele po obdukciji bomo vedeli točen vzrok smrti," je za Svobodno Dalmacijo povedal Antonio Gerovac, pomočnik generalnega direktorja hrvaške policije in vodja kriminalistične policije. Kot je dodal, bo njegova ekipa v Beogradu ostala dokler ne bo ugotovljeno, ali gre res za Mateja in kaj je bil vzrok njegove smrti.

BONUS VIDEO: So našli truplo Mateja Periša?

Nenad Periš: "Matej je končal svojo zgodbo na Zemlji"

"Čakali smo na novice, čakali smo na resnico in ta resnica se je izkazala za takšno, kot je, boleča, težka," je za HRT povedal Matejev oče Nenad Periš, potem ko ga je srbsko notranje ministrstvo obvestilo, da truplo moškega, ki so ga našli v Donavi, ustreza sinovemu opisu oziroma vsaj oblačilom, ki jih je nosil na dan izginotja.

"Morda bo komu čudno, a ne glede na to, kako boleče in težko je, in verjemite, da je strašno težko, moram imeti upanje. Moja vera me uči, da upanje vedno obstaja, da se bomo še srečali," je dejal Nenad Periš in se zahvalil vsem, ki so pomagali njemu in njegovi družini priti do resnice.

V intervjuju za RTL je dodal: "Matej je končal svojo zgodbo na Zemlji."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
obalabala |  19 .05. 2022 ob  09: 35
Regional je komaj cakal, da bo kaj o Mateju lahko objavil. Treba narocnino argumentirat.