V PREDSEDNIŠKO TEKMO VSTOPAJO TUDI SOCIALNI DEMOKRATI: In to z resnim kandidatom

Slovenija

Datum predsedniških volitev, s tem pa rok vložitve kandidatur se bliža. Potem ko sta nedavno iz tekme izstopili kandidatka Gibanja Svoboda Marta Kos in Ljudmila Novak iz Nove Slovenije (NSi), je slednja razkrila novega kandidata, in sicer Janeza Ciglerja Kralja, da bo v boj poslala svojega kandidata pa je sporočila tudi Levica. Po informacijah časnika Delo naj bi v tekmo za predsedniško mesto stopili tudi Socialni demokrati (SD). Kot razkriva Suzana Kos, naj bi na kandidaturo pristal Milan Brglez.

Po informacijah Dela si nekdanji predsednik državnega zbora želi kandidirati s podporo vseh sedmih poslancev SD. Brglezovega komentarja časnik sicer ni pridobil, v stranki pa so jim le skrivnostno odgovorili, da "pogovori tečejo v vse smeri".

Doslej je Brglez sicer zavračal kandidaturo, a naj bi nanjo pristal zaradi spremenjenih okoliščin. Na to možnost je po klavzuri SD namigovala tudi predsednica stranke Tanja Fajon, ki je dejala, da so marsikateri član stranke želi njihovega kandidata na predsedniških volitvah.

Gibanje Svoboda bo tako po odstopu Marte Kos edina politična stranka, ki na volitvah ne bo imela svojega kandidata. Prav tako še ni znano koga bodo podprli – to naj bi razkrili v četrtek. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija