V PREDORU MARKOVEC SE BO ZGODILA MASOVNA NESREČA: Velika nočna reševalna vaja na Obali

Koper

V noči na nedeljo, iz 25. na 26. marec, bo v predoru Markovec potekala vaja celovitega preverjanja pripravljenosti sil za zaščito, reševanje in pomoč ob nesreči v predoru. Kot je povedal vodja vaje Rok Kamenšek, bo sodelovalo okoli 100 pripadnikov različnih sil za pomoč in reševanje.

Priprave na veliko reševalno vajo, ki bo potekala v nočnem času, so v polnem teku. V soboto se bodo tisti, ki bodo vajo spremljali le 'od daleč', zbrali ob 22.00 pri koprskih gasilcih. Tu bodo opisali dogodek, ki se bo zgodil v predoru Markovec, na srečo le za vajo in predstavili potek vaje, nato pa se bo dogajanje preselilo na teren, kjer bo v pripravljenosti okoli 100 sodelujočih različnih služb za pomoč in reševanje.

Zgodila se bo masovna prometna nesreča, ki bo terjala posredovanje vseh interventnih služb: policijskih patrulj in koprske policijske uprave, Reševalne službe Slovenke Istre (ZD Izola), Prehospitalne enote Obala in vozila urgentnega zdravnika (ZD Koper). Potrebna bo pomoč gasilcev PGD Korte, PGD Izola in GZ Izola, PGD Pobegi-Čežarji, PGD Krkavče, PGD Hrvatini, PGD Dekani, PGD Babiči, Obalne gasilske zveze Koper, koprske poklicne brigade, Darsa ter štabov civilnih zaščit iz Kopra in Izole.

Poleg vseh sodelujočih posredovalcev interventnih služb bosta na terenu tudi dva snemalca, ki bosta pokrivala dogajanje v neposrednem prenosu v prostore koprskih gasilcev, kjer bo vajo mogoče spremljati preko monitorjev.

Zaradi vaje bo predor Markovec zaprt za ves promet od sobote od 22.00, pa do nedelje zjutraj do 5.00. Obvoz bo urejen čez Markovec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  23 .03. 2023 ob  03: 05
Vabljeni vsi tudi tisti ki radi opazujete in gledate.
Vazno da nekaj dogaja