V POŽARU NA TOLMINSKEM HUDO OPEČEN 67-LETNIK: Iz močno zadimljene hiše ga je zvlekel sosed (FOTO)

Kronika

V petek nekaj pred polnočjo je prišlo do požara v naselju Daber na Tolminskem, na vzhodnem robu Šentviške planote. Vse kaže, da je zagorelo ob krušni peči, kjer so se nahajale gorljive snovi. 67-letni moški, ki je ob peči počival, je bil hudo poškodovan.

Klic na pomoč so ob 23.40 prejeli tolminski policisti. Domačinka se je namreč odpravljala k počitku, ko je v svoji hiši zaznala vonj po dimu, ki je prihajal od zunaj. Ker je vonj postajal vse močnejši, je pogledala ven in videla, da se iz ene od hiš močno kadi.

Takoj je poklicala sosede, ki so stekli na pomoč. Ogenj se je širil v dnevnem prostoru ob krušni peči in po hodniku. V kuhinji na tleh pa so našli ležati 67-letnika, ki je bil pri zavesti. Moškega je iz močno zadimljene hiše sosed izvlekel na dvorišče, kjer so mu vaščani nudili prvo pomoč do prihoda gasilcev in reševalcev nujne medicinske pomoči.

Na kraj so bili napoteni gasilci PGD Tolmin in PGD Ponikve-Planota, posredovalo je 17 gasilcev, ki so požar omejili in pogasili.

67-letnik je dobil hude opekline po glavi in vratu. Najprej je bil prepeljan v šempetrsko bolnišnico, nato pa na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Po prvih ugotovitvah je zagorelo v dnevnem prostoru, v izbi, kjer je krušna peč. Na njej je v času požara počival moški, prav tako so bile na krušni peči vnetljive snovi.

Policisti PP Tolmin so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o ugotovitvah s poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija