V POSTOJNSKI JAMI SO ZAGORELE PRAZNIČNE LUČKE: "Obetamo si največji spektakel v zgodovini živih jaslic" (FOTO, VIDEO)

Slovenija

S prižigom lučk na novoletni smreki v Koncertni dvorani Postojnske jame se je začelo praznično pričakovanje tudi v podzemnem paradižu. Vrhunec dogajanja se obeta med 25. in 30. decembrom, ko bodo zaživele 32. žive jaslice v Postojnski jami, za katere že potekajo intenzivne priprave, so danes sporočili iz družbe Postojnska jama.

Priprave na žive jaslice v Postojnski jami, za katere si prizadevajo, da bi postale del Unescove nesnovne kulturne dediščine, se začenjajo že več kot pol leta prej. Organizatorji dogodka in režiser skupaj snujejo nove ideje, iščejo še nevideno, vse, kar je izjemno in se lepo spaja z okoljem.

Na petih kilometrih bo postavljenih 16 pravljičnih svetopisemskih prizorov. Prve tri kilometre in pol predstave si bodo obiskovalci ogledali med vožnjo z vlakom, drugi del pa med hojo po kilometer in pol dolgi poti. Predstava bo nabvdušila tudi najmlajše, so prepričani v Postojnski jami.

Christmas Spectacle in Postojna Cave, Slovenia

???????????????????????????????? ???????????????? - ???????????? ???????? ???????????? ???????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????? ???????????? ???????????????????? Have you ever visited this unique place in Slovenia? The biggest tourist cave in Europe in the last days of December hosts the magical spectacle Christmas Fairy tale. Enjoy the picturesque underground train ride, feel the warmth through the most beautiful Christmas songs performed by exceptional vocalists … The scenes staged along 5 km and Christmas lights ...

Objavil/a Postojnska jama Cave-Grotte-Höhle dne Ponedeljek, 28. november 2022

Tudi letos bo v živih jaslicah sodelovalo Magično gledališče Serpentes. Glasbeno doživetje bodo letos ustvarjali štirje vrhunski slovenski vokalisti. Poleg Raiven bodo to še Urška Kastelic s skladbo Sveta Noč ter Anea Mercedes in vrhunski tenorist Blaž Gantar.

V živih jaslicah bo tudi letos nastopilo preko 100 nastopajočih. "Obetamo si največji spektakel v zgodovini živih jaslic v Postojnski jami," je dejal predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj in dodal, da aktualne razmere v svetu kličejo po miru, po ljubezni. "In mi letošnje žive jaslice posvečamo miru. Tako na površju kot tudi v podzemlju," je povedal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija