V POSTOJNI, PIVKI IN ILIRSKI BISTRICI VSE PO STAREM: Na čelu ostajajo sedanji župani

Slovenija

Občine Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica bodo tudi v prihodnjem mandatu vodili sedanji župani. Postojnskemu županu Igorju Marentiču so volivke in volivci zaupali drugi mandat, ilirskobistriškemu županu Emilu Rojcu tretjega, pivškemu županu Robertu Smrdelju pa kar šesti mandat.

Robert Smrdelj

Najbolj na tesno je šlo v Pivki, kjer so bili trije kandidati. Z 51,1 odstotka glasov je slavil dolgoletni župan Robert Smrdelj, ki je širši javnosti poznan tudi kot predsednik Združenja občin Slovenije, na volitvah pa je tudi tokrat nastopil kot kandidat SLS. Drugouvrščeni Damijan Kapelj, ki je kandidiral s podporo volivk in volivcev, je dobil 34,3 odstotka glasov.

Igor Marentič

V Ilirski Bistrici in Postojni so se za župansko mesto potegovali po štirje kandidati. V Postojni je po preštetih več kot 86 odstotkih glasovnic za sedanjega župana Marentiča glasovalo približno 68, 47 odstotkov volivcev. Nekdanjemu županu Jerneju Verbiču, ki je bil drugi s približno 25,88 odstotki glasov, tako ni uspela vrnitev na čelo občine, kjer je bil tri mandate. Tako Marentič kot Verbič sta za kandidaturi zbrala podpise volivk in volivcev.

Emil Rojc

Ilirskobistriškega župana Emila Rojca (SD) so izvolili z dobrimi 58 odstotki glasov. Najbolj se mu je približal nestrankarski kandidat Aleš Zidar, ki je dobil dobrih 22 odstotkov glasov.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija