V PORTOROŽU PRIČETEK KONFERENCE UNESCOVE MREŽE: 150 strokovnjakov iz 35 držav o dediščini in turizmu

Piran

V Portorožu se bo od danes do petka odvijala mednarodna znanstvena konferenca Unescove mreže UNITWIN na temo Kultura, turizem in razvoj. Na konferenci bodo predstavili prispevke o območjih svetovne dediščine v spreminjajočem se svetu, turističnih inovacijah in trajnostnem razvoju.

Sedmo bienalno konferenco Unescova mreža UNITWIN organizira v sodelovanju s portoroško Fakulteto za turistične študije. Na njej bodo predstavili akademske prispevke, vrsto izbranih panelnih razprav, doktorskih delavnic in spletnih satelitskih dogodkov, so sporočili z Univerze na Primorskem, katere članica je Fakulteta za turistične študije.

Globalne izzive in usmeritve nadaljnjega razvoja dediščinskega turizma bodo med drugimi predstavili koordinatorka mednarodne mreže Unesco UNITWIN za področje kulture, turizma in razvoja Maria Gravari Barbas, mednarodno nagrajena raziskovalka trajnostnega turizma in ambasadorka znanosti RS Sara Dolničar ter svetovno priznana klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj.

Na konferenci pričakujejo okoli 150 udeležencev iz vrst mednarodnih strokovnjakov in znanstvenikov iz 35 držav. Med njimi bodo svoje poglede predstavili svetovno priznani strokovnjaki Unescovih organizacij z vseh celin. Do konca januarja je bilo prijavljenih 92 povzetkov 178 avtorjev iz 35 držav.

Izvedba konference je zaradi negotovih razmer v zvezi s pandemijo covida-19 po svetu predvidena v hibridni izvedbi. V okviru dogodka bodo potekale številne spremljevalne aktivnosti, izvedene z namenom predstavitve naše kulturne dediščine. Konferenca bo vključevala tudi oglede lokacij Unescove svetovne dediščine v Sloveniji, tudi novo uvrščene Plečnikove dediščine v Ljubljani. Pri tem bodo izpostavili primere dobrih praks zglednega povezovanja s turističnim gospodarstvom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija