V PORTOROŽU ODJEKNILI STRELI: Policisti razkrili podrobnosti lanske drame na plaži

Kronika

Po lanskoletnem streljanju na portoroški plaži je policija končala s preiskavo. Danes so v javnost posredovali podrobnosti, kaj točno naj bi se dogajalo lani 21. aprila. Na pristojno sodišče so podali več kazenskih ovadb, in sicer proti štirim osebam.

Operativno komunikacijski center PU Koper je lani 21. aprila v popoldanskem času prejel več klicev občanov, da je na portoroški plaži prišlo do streljanja, v katerem naj bi bilo vpletenih več oseb. Tekom preiskave so policisti ugotovili, da sta se po predhodnem dogovoru sestali dve skupini oseb, med katerimi je prišlo do verbalnega spora, domnevno zaradi neporavnanih dolgov iz preteklosti.

Pri soočenju sta dva izmed udeleženih nasprotnih si skupin izvlekla strelno orožje in eden proti drugemu izstrelila več strelov. Pri tem je ena izmed izstreljenih krogel zadela 38-letnega državljana Slovenije, ki se je v času streljanja kot član skupine nahajal v neposredni bližini enega izmed strelcev. Zaradi strela je izgubil ravnotežje in se zgrudil na tla. Drugi udeleženci so se ob tem razbežali, prav tako pa sta s kraja zbežala tudi oba strelca, so sporočili s PU Koper.

V času streljanja je bilo na plaži večje število naključnih sprehajalcev in otrok, ki so se igrali v bližini. Ustreljeni se je kmalu za tem s tal plaže dvignil in ob pomoči drugih odšel do bližnjega lokala, kjer so mu nudili zdravstveno pomoč.

V preiskavi so koprski kriminalisti uspeli identificirati vse vpletene

Kot so zapisali na PU Koper, sta strelno orožje eden proti drugemu uporabila 37-letni državljan Srbije in 28-letni državljan Bosne in Hercegovine. Osumljenega 37-letnika je glede na ugotovitve policistov k storitvi dejanja napeljal 27-letni Slovenec. Pomoč pri begu pa je osumljenemu 37-letnemu Srbu po streljanju nudil osumljeni 46-letnik, prav tako državljan Srbije.

Policija razpisala tiralico

Koprski kriminalisti so na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali več kazenskih ovadb, in sicer proti 27-letnemu Slovencu, 37- in 46-letnima Srboma in 28-letnemu Bosancu. Za dva izmed ovadenih tujcev je policija razpisala iskanje, saj sta Slovenijo po dejanju zapustila, medtem ko je državljan Bosne in Hercegovine zaradi drugih postopkov v priporu.

Osumljenima strelcema grozi do 15 let zapora, enako kazen bi lahko dobil tudi 27-letni Slovenec zaradi napeljevanja k temu dejanju. Za povzročitev posebno hude telesne poškodbe je predpisana kazen zapora od enega do desetih let, za povzročitev splošne nevarnosti pa do desetih let. Za pomoč storilcu po storitvi kaznivega dejanja je predpisana kazen zapora do petih let, so zapisali na policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
tupamaros |  25 .04. 2019 ob  21: 08
Jaz sem danes videl enga policaja.