V PONOVLJENEM SOJENJU BODO ŽAGALI ČLOVEŠKI KADAVER: To je razlog, da je višje sodišče razveljavilo razsodbo

Kronika

Višje sodišče je izdalo sodbo v t. i. zadevi odrezana roka, s katero je razveljavilo prvostopenjsko obsodbo Sebastiena Abramova in Julije Adlešič, ki sta bila obsojena na zaporni kazni, poročata Delo in Slovenske novice. Po mnenju višjega sodišča dejansko stanje glede mehanizma nastanka poškodbe pri Adlešičevi ni dovolj razčiščeno.

Kot navaja Delo, je po prepričanju višjega sodišča prvostopenjsko sodišče s tem, ko je zavrnilo predlog obrambe o postavitvi izvedenca biomehanske stroke in preizkusu žaganja na človeškem kadavru, kršilo pravico do obrambe, kar je vplivalo na pravilnost in zakonitost sodbe.

V novem sojenju bo tako treba izvesti še ta dokaz ter nato tudi odločiti o predlogu postavitve izvedenca kliničnopsihološke stroke za Adlešičevo ter o predlogu glede poizvedb na Policijski postaji Ribnica zaradi presoje verodostojnosti izpovedbe ene od prič v preiskavi. Na koncu pa po pretehtanju in analiziranju vsakega dokaza posebej in v zvezi z drugimi dokazi o zadevi vnovič odločiti, še dodaja časnik.

Obramba je želela z omenjenim dokazom dokazati, da se je Adlešičeva poškodovala po nesreči.

Septembra lani je sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča s predsednico sodnico Marjeto Dvornik obtožena spoznal za kriva nadaljevanega kaznivega dejanja goljufije. Adlešičevi je sodišče izreklo dve leti zapora, Abramovu, ki je že bil pravnomočno obsojen zaradi goljufije, pa tri leta zapora.

Obsojena sta bila, da "sta po predhodnem dogovoru, da si bo Adlešičeva odrezala roko zato, da bi prejela visoko odškodnino, pri petih zavarovalnicah sklenila zavarovanja, po katerih bi, če bi bila 100-odstotni invalid zaradi odrezane roke, prejela 1.166.300 evrov odškodnine".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  02 .07. 2021 ob  18: 35
Hoteli smo razvito slovenijo in neke vrste Svico,dobili smo jo.
V marini lahko opazujes velike jahte,pol na cesti lahko opazis tudi kaksnega lamborginija,porsheja,imamo luksuzna stanovanja in hise z bazeni kjer cena dosega tudi miljon in pou,pa pol so tle se druge manj pomembne stvari kot obleka,ura,dragi cevlji,vrhunske pocitnice itd..
Zivljenje je postalo dosti boljse kot je blo prej.
(Al ti grem na ku... z komentarjem ker lahko samo sanjas?)
kokodek |  02 .07. 2021 ob  12: 50
ta naša višja sodišča so sumljiva