V PONEDELJEK V LUCIJI, DANES V HRPELJAH: Blendal, prehiteval po polni črti, kazal sredinec, nato pa še grozil s pretepom

Kronika

Potem ko smo včeraj poročali, da je v ponedeljek ob 12.30 koprske policiste poklicala 41-letnica, ker jo je v Luciji napadel moški, ki je pred tem vozil za njo od Valete, jo prehiteval in ji hupal, se je podoben primer zgodil tudi danes. S Policijske uprave (PU) Koper so sporočili, da so danes zjutraj prejeli prijavo voznika, ki se je okoli 7.20 vozil na cesti od Senožeč proti Divači. Za njim je na prekratki varnostni razdalji vozil osebni avto Renault clio, pri tem prižigal dolge luči, nato pa ga prehitel čez polno črto in mu kazal sredinec.

Fotografiji sta simbolični.

Ko ga je prijavitelj izsledil v Hrpeljah, ga je opozoril na napačno početje, v tem pa mu je nestrpni voznik začel groziti s pretepom, ga zmerjal, nato pa odpeljal s kraja. Policisti bodo po potrditvi identitete izvedli hitri postopek, so sporočili s koprske PU.

Včeraj so policisti v Luciji ponovno obravnavali primer nasilja, tokrat v družini. Popoldan je žensko napadel bivši partner ter ji poškodoval vozilo in vrata poslovnega prostora. Policisti zbirajo informacije, moškemu pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje lahka telesna poškodba, nasilje v družini in poškodovanje tuje stvari. Izrečena mu je bila tudi prepoved približevanja.

Sinoči ob 21.47 so na PU Koper dobili prijavo, da na cesti od Bitnje proti Ilirski Bistrici vozijo štirje kolesarji brez luči. Policisti so štiri državljane Nemčije ustavili pri Merečah in vsem izdali plačilni nalog ter jih izločili iz prometa.

V Luciji je nekdo s čolna ukradel pomožni zunanji motor znamke Yamaha, tip F6CMH, vreden 1300 evrov. V Izoli pa so ukradli žensko cestno kolo znamke Viller, črne barve z rdečimi črtami, vredno 600 evrov.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 150 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin in tri poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so tudi en primer nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 12 primerih. Na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica so obravnavali štiri osebe, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija