MOŠKI SREDI BELEGA DNE V LUCIJI NAPADEL 41-LETNICO: Kričal nanjo, nato stopil proti njej in storil tole

Kronika

V ponedeljek ob 12.30 je koprske policiste poklicala 41-letnica in jim sporočila, da jo je v Luciji napadel moški.

Vse fotografije so simbolične.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je omenjena peljala z osebnim avtomobilom po cesti od Valete do Lucije, kjer jo je prehiteval in ji hupal moški voznik. Ženska je zapeljala za njim v Lucijo in mu želela povedati, da je vozil preblizu njenemu vozilu, moški pa je za tem pričel kričati nanjo in s pestjo nakazal, da jo bo udaril. Zatem je stopil proti njej in jo z roko prijel za lase ter odrinil, tako da je padla.

Dogajanje je opazil 29-letni mimoidoči, ki je pristopil in moškemu rekel, naj preneha. Moški je nato odšel v hišo, kjer so ga policisti tudi izsledili. 79-letniku sledi po zaključenih postopkih ustrezen ukrep, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

V zadnjem tednu je nekdo iz barke, privezane v mandraču Strunjan, ukradel izvenkrmni motor znamke Honda BF 2,3 D, vreden 700 evrov.

V ponedeljek ob 14.30 so policisti v Šmarjah ustavili voznika osebnega avtomobila iz okolice Kopra in pri tem zaznali vonj po konoplji. Pri pregledu voznika in vozila so v prtljažniku našli črno vrečko z dvema sadikama konoplje. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,00 mg/l, hitri test za prepoznavo simptomov mamil pa je bil pozitiven na konopljo. Odrejen mu je bil strokovni pregled v ZD Koper, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Ilirski Bistrici so policisti ustavili 34-letnega voznika, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo kolesa z motorjem. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. Zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti mu je bilo odrejeno še pridržanje.

Ob 22.30 so v Komnu ustavili 61-letnega voznika osebnega avtomobila iz Vrtojbe, ki je napihal 0,61 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.30 so v Izoli 19-letnemu vozniku iz okolice Kopra zasegli kolo z motorjem Gilera Runer, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 13. julija, od 6.00, do danes, do 6.00, obravnavali osem oseb. Na koprski policijski postaji so obravnavali pet oseb, na piranski pa tri. Med njimi so imele po tri osebe kosovsko in maroško državljanstvo, po eden pa sirsko in alžirsko državljanstvo.

Na Koprskem v zadnjih 24 urah trinajst prometnih nesreč

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 187 klicev. Obravnavali so enajst prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine, en vlom in tri poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so tudi en primer nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 28 primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija