V PONEDELJEK PRI NAS 82 POTRJENIH OKUŽB: Na Hrvaškem še 151, iz istrske županije poročajo o dveh

Slovenija

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 2247 testov na okužbo z novim koronavirusom, 82 jih je bilo pozitivnih. V bolnišnici se zdravi 50 bolnikov s covidom-19, deset jih potrebuje intenzivno zdravljenje. Eno osebo so iz bolnišnice odpustili, umrl ni nihče, je vlada objavila na Twitterju.

Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih 185.220 testov na okužbo z novim koronavirusom.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so minuli konec tedna potrdili okužbo z novim koronavirusom pri 11 zaposlenih na kliniki za interno medicino. Dodatno je zaradi tega v samoizolaciji še okoli 30 ljudi in glede na naraščanje bolnikov s težjimi poteki covida-19 je stanje zaskrbljujoče, je danes povedal direktor UKC Vojko Flis.

Na Hrvaškem virus usoden še za tri ljudi

Na Hrvaškem pa so v minulih 24 urah potrdili še 151 primerov okužbe z novim koronavirusom, covid-19 pa je bil usoden še za tri osebe, je danes potrdil hrvaški štab civilne zaščite. Današnje število je še enkrat večje, kot je bilo v ponedeljek, ko so zabeležili 67 novih primerov, kar je bilo najmanjše dnevno število v več kot mesec dni.

Glede na današnja poročanja nekaterih štabov civilne zaščite iz posameznih županij so v minulih 24 urah največ novih okužb znova zabeležili v splitsko-dalmatinski županiji, v kateri so potrdili 53 novih primerov. Sledi požeško-slavonska županija s 13 novookuženimi. Iz primorsko-goranske županije so poročali o štirih novih primerih od ponedeljka, v istrski županiji pa o dveh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija