V PODGORJU UJELI KOMAJ 19-LETNEGA TIHOTAPCA LJUDI: Osem jih je nabasal v avtomobil

Kronika

V petek ob 3.08 so v Podgorju ustavili osebni avtomobil, nemške registracije, ki ga je vozil 19-letni državljan Romunije. V Vozilu je bilo še osem državljanov Iraka. Državljan Romunije je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Fotografija je simbolična.

V soboto ob 16.13 so policisti med Rakitovcem in Zazidom poskušali zaustaviti dva osebna avtomobila, prvo je imelo madžarske registrske oznake, drugo pa poljske, ki pa na znake nista ustavljala. Peljali so za njima v smeri proti Podpeči, kjer so ju izsledili in ju ustavili. Prvi voznik je bil 30-letni državljan Gruzije in sopotnica, 40-letna državljanka Moldavije, v drugem pa 26-letni državljan Azerbajdžana, ki je imel v vozilu še pet državljanov Turčije. Vsi trije so bili s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku, ki je zanje odredil pripor.

V nedeljo ob 23.30 so policisti med Petrinjami in Rakitovcem poskušali zaustaviti osebni avtomobil, romunske registracije, ki pa na znake ni ustavil. Peljali so za njim v smeri proti Klancu, kjer se je nato vozilo ustavilo, voznik pa je peš pobegnil. V vozilu je bilo, poleg pobeglega voznika, še deset državljanov Turčije. Pri pregledu okolice so nato policisti prijeli še 23-letnega državljana Moldavije, za katerega se je izkazalo, da gre za pobeglega voznika. Vsi postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  28 .11. 2023 ob  11: 08
Pa Turki lahko legalno pridejo v EU, le dokumente mora imeti. A ni tako?
manemebasat |  27 .11. 2023 ob  14: 44
Gnusarjeva ga bo odlikovala zato, ker je ekolosko osvescen clovek. Peljal je osem ljudi v enem avtu.