V PIRANSKI OBČINI PODIRAJO LANSKE REZULTATE: Nekateri hoteli odlično zasedeni že vse do novega leta

Piran

V občini Piran so julija zabeležili več prenočitev kot julija 2019, predvsem na račun boljše zasedenosti zasebnih in drugih manjših nastanitvenih obratov, so sporočil iz Turističnega združenja Portorož. Optimistični so tudi glede prenočitev v avgustu. Visok ostaja tudi delež unovčenih bonov.

Julija so v vseh nastanitvenih zmogljivostih občine Piran zabeležili dobrih 342.000 prenočitev, kar je tri odstotke več kot julija lani in štiri odstotke več kot julija 2019. V hotelih so julija zabeležili 170.000 hotelskih prenočitev, kar je 15 odstotkov več, podatke portala ttaksa.si povzemajo pri Turističnem združenju Portorož.

V devetih dneh avgusta so v hotelih občine Piran zabeležili 56.000 prenočitev, kar je 22 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in odstotek več kot pred dvema letoma.

Kot so pojasnili, je k takšni zasedenosti pripomoglo tudi dejstvo, da so letos za razliko od lani odprti vsi hoteli na destinaciji.

Pri tem ugotavljajo, da so nastanitvene kapacitete odlično zasedene še vse do jeseni, nekatere pa do konca leta. Ponudniki prenočitev ob tem upajo, da jih ne bo ustavilo ponovno zaprtje turistične dejavnosti, so zapisali.

Še naprej ostaja tudi visok delež unovčenih bonov v občini. "Se je pa letos povečalo število tujih turistov, s čimer se je naša odvisnost od bonov nekoliko zmanjšala," je povedal direktor Turističnega združenja Portorož Aleksander Valentin.

Tuji gostje so minuli mesec ustvarili 40 odstotkov, v hotelih pa polovico vseh prenočitev. Med tujci so prevladovali Avstrijci, Madžari, Nemci, Čehi, Slovaki in Italijani.

Od januarja pa do konca julija so v občini Piran zabeležili 586.500 prenočitev, kar je štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani. V času pred epidemijo covida-19 so v tem času običajno presegli milijon prenočitev, še ugotavljajo.

Ob tem so v združenju poudarili pestro poletno kulturno dogajanje v Piranu in Portorožu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  13 .08. 2021 ob  00: 43
Pod kulturno dogajanje misli na hauba partyje ali na turbo folk partyje?
vseved |  12 .08. 2021 ob  20: 27
Zato pa bo obla kmalu spet rdeča!
Imperio  |  12 .08. 2021 ob  16: 45
A ste šteli tudi nočitve na parkirišču pri merkatornju Beli Križ