V PIRAN SE DANES VRAČA KARAVANA CVETJA: Ne zamudite, na teh lokacijah brezplačno prevzemite cvetlično lončnico in okrasite vaš dom

Piran

Poslanka Socialnih demokratov Meira Hot ob svetovnem dnevu Zemlje obuja nekoč izjemno priljubljeno Karavano cvetja, v okviru katere je občina vsako pomlad podarjala cvetlične lončnice. Namen akcije je pomagati Pirančankam in Pirančanom, da polepšajo zunanji videz svojega doma in celotnega kraja pred začetkom turistične sezone.

Pred mesecem smo obeležili dan vseslovenskega sajenja medovitih rastlin, ki nas opominja, da se moramo za vsak grižljaj zdrave hrane zahvaliti čebeli, ki tako vestno ohranja ravnovesja v naravi, omogoča obstoj različnih živalskih in rastlinskih vrst ter nas ob tem še razvaja s pridelki, ki varujejo in krepijo naše zdravje. Skoraj vsak izmed nas ima možnost, da jim pomaga s kakšno okrasno medovito rastlino, ki čebelam zagotavlja več hrane. V Piranu je to še najbolj enostavno z lončnico na naših okenskih policah.

Cvetje prinaša radost ne le čebelam, ampak tudi ljudem.

Zato vas Meira vabi, da se Karavani cvetji pridružite tudi vi, in sicer v Luciji ob 12. uri, v Portorožu ob 15. uri, v Piran pa bo karavana prispela ob 17. uri. Ne zamudite, saj je število brezplačnih cvetličnih lončnic omejeno.

Delitev brezplačnih lončnic v lucijskem parku Sonce že poteka, in to kljub deževnemu vremenu.