V PETEK KOPER ČAKA POMEMBEN DOGODEK: Prvič po letu 2019!

Koper

Potem ko je pandemija koronavirusa za poldrugo leto povsem ohromila pomorski potniški turizem v Kopru, bo v koprski pristan ta petek vendarle priplula manjša luksuzna ladja Sea Dream. Gre za prvi obisk potniške ladje po letu 2019.

Sea Dream bo v koprsko pristanišče priplula v petek, 20. avgusta, ob 8. uri. Na svojem krovu bo iz Rovinja pripeljala približno 50 potnikov, pretežno Angležev in Američanov. Ti se bodo v mestu zadržali vse do 22. ure, ko bo manjša luksuzna ladja odplula naprej proti Benetkam, so sporočili iz Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper.

Ladja, ki so jo leta 2015 razglasili za najboljšo ladjo v kategoriji luksuznih ladij za križarjenja, bo v Koper znova priplula v četrtek, 2. septembra. Za september ostaja napovedan tudi prihod ladje Mein Schiff, in sicer 27. septembra, nekaj prihodov potniških ladij pa je napovedanih tudi za oktober.

Sicer je bilo v Kopru za letošnje leto sprva napovedanih več kot 50 prihodov potniških ladij, a so jih ladjarji zaradi aktualnih razmer in zapletov s koronavirusom sproti odpovedovali, so še spomnili v zavodu. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija