V PESKOVCIH SE JE ZGODIL UMOR, NE UBOJ: Znane nove podrobnosti družinske tragedije

Kronika

'Karte' v primeru družinske tragedije v Peskovcih, ki se je pripetila v začetku meseca, so se obrnile, obtožnica za uboj se je spremenila v umor. Obtoženemu tako zdaj namesto do 15 let zaporne kazni grozi od 15 do 30 let za zapahi. V javnost pa so pricurljale nove podrobnosti grozljivega zločina.

Poročali smo že, da so policisti in kriminalisti 10. septembra v večernih urah na območju Policijske postaje Gornji Petrovci v stanovanjski hiši odkrili truplo 35-letne ženske. Uboja je bil takoj osumljen njen 46-letni izvenzakonski partner, ki je sam poklical policijo in priznal zločin. Po pisanju portala Mariborinfo se osumljenec pred preiskovalno sodnico ni zagovarjal, odrejen pa mu je bil pripor zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja.

Po podatkih, ki jih je razkrila preiskava, naj bi med osumljencem in njegovo 11 let mlajšo partnerko neposredno pred zločinom prišlo do prepira v shrambi družinske hiše. Žrtev naj bi najprej pričel daviti z rokama, nakar naj bi ji okrog vratu zavezal pleteno vrečo, nato pa jo z dolgim kuhinjskim nožem zabodel v levi del prsnega koša. Umrla naj bi zaradi notranjih krvavitev.

Zaradi krutosti zločina se je državna tožilka Jana Rogan odločila, da bo obtožnico iz uboja spremenila v umor. Po tožilkinem mnenju je osumljeni žrtvi vzel življenje iz nizkotnih nagibov, zaradi ljubosumja. Partnerka si je namreč prek telefona dopisovala z drugim moškim, osumljeni pa je bil prepričan, da ga z njim vara, piše mariborinfo.com.

Njegovo bolestno ljubosumje naj bi bilo sicer dobro znano. Sam naj bi priznal, da si pri tem ne more pomagati, ter obljubljal, da bo pomoč poiskal pri psihologu. Po hiši naj bi celo nastavil prisluškovalne in snemalne naprave. Vse to pa po prepričanju tožilke govori o tem, da je ljubosumnost postala tako intenzivna, da je partnerki raje vzel življenje, kot da bi jo videl z drugim moškim.

Zaradi bojazni, da bi se maščeval tudi moškemu, ki si je dopisoval z njegovo partnerko, so mu tudi odredili pripor. 

Osumljenec je po umoru najprej poklical policijo, nato pa še brata, ki mu je naročil, naj pride po otroka, in sosedo, ki ji je sporočil, da ji ne bo več mogel pomagati pri hišnih opravilih. Slednji naj bi povedal še, da je otroka zaprl v sobo, on pa da gre v zapor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija