V PARKU SONCE SO ZABRNELI STROJI: Že čez dva tedna bo na voljo nova pridobitev (FOTO)

Piran

Občina Piran je v torek začela z gradnjo adrenalinskega kolesarskega poligona v parku Sonce v Luciji. Dela bodo potekala predvidoma do 10. oktobra. Do takrat bo gibanje po delu parka, kjer bo nastal kolesarski poligon, omejeno, so sporočili na spletni strani piranske občine. 

"Uvajanje v delo se je pričelo z včerajšnjim dnem, dela bodo predvidoma dokončana, če bodo to dopuščale vremenske razmere, v prihodnjih dveh tednih," so nam pojasnili na piranski občini. "Park bo obsegal tako imenovani kolesarski pumptrack poligon in bo zgrajen na skupni površini 827 m². Ključni del poligona bodo predstavljale zaobljene grbine in zavoji, povezani v krožno celoto. Poligon bo z razgibanostjo nudil pestro in zabavno, obenem pa varno kolesarsko izkušnjo na manjši površini," opisujejo novo pridobitev. 

Kolopark bo namenjen mladim in mladim po srcu oziroma vsem kolesarskim navdušencem, ki želijo preživljati prosti čas na malce bolj adrenalinski, a hkrati varen način. Seveda bo poligon namenjen tudi tistim na rolerjih, skirojih in rolkah. Poligon bo primeren tako za začetnike, ki se šele učijo vožnje s kolesom, kot vrhunske kolesarje.

Velja dodati, da se pumptrack poligon ločuje od običajnih kolesarskih prog po načinu poganjanja. Pomikanje po poligonu ne poteka z odrivanjem oziroma poganjanjem pedalov, temveč predvsem s premikanjem telesa navzgor in navzdol.

Obiskovalci poligona bodo morali upoštevati tudi določena pravila. "V prvi vrsti gre za pričakovano visok način kulture obnašanja, uporabo čelade in zaščitne opreme ter pravilno smer vožnje," so povedali na občini. Dodajajo še, da varnostnika v parku ne bo, saj po njihovih besedah "prisotnost slednjega ne bo potrebna".

Vrednost celotnega projekta znaša 55.176 evrov brez DDV oziroma 67.314 z DDV.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Menebriga |  29 .09. 2021 ob  14: 30
Bo treba pohitet, da se boste imeli na občinski praznik s čim pohvalit. Kdaj bo pa na vrsti tržnica? Prioritete v Luciji so se vam malo pomešale.