V OSPU SPET SLIŠIJO NJENO GUGANJE: To je prebivalka, ki se je vrnila po 20 letih

Koper

V desni del plezalne Velike stene v Ospu se je po 20 letih vrnila naša največja sova, velika uharica, so sporočilo Zavoda RS za varstvo narave objavili pri Projektu O.S.P. Gre za občutljivo in ogroženo sovo, zato plezalce prosijo, naj v tistem delu stene ne plezajo.

"Kot kaže, so se plezalci držali dogovorov, naj se tam ne pleza, in to je obrodilo sadove. Ob večerih se v vasi spet sliši njeno guganje. Sedaj išče prostor, kje bi lahko spomladi v miru vzgajala svoje potomce," so, kot so objavili na strani Projekta Opremimo slovenska plezališča (O.S.P.) na Facebooku, sporočili iz zavoda za varstvo narave.

Iz Zavoda za varstvo narave so nam sporočili novico glede vrnitve velike uharice v osapsko steno. Plezalce zato prosijo,...

Posted by Projekt OSP on Wednesday, October 30, 2019

Dodali so, da vrnitev sove kaže tudi na to, da je v Ospu možno sobivanje plezalcev tudi s to občutljivo in ogroženo sovo. Plezalce prosijo, da do nadaljnjega ne dostopajo do desnega dela Velike stene in nadelujejo novih smeri. Zadnja smer, ki se lahko nemoteno pleza, je smer Medo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  01 .11. 2019 ob  20: 00
E.B , to pa ni tista sova.