V OLMU RUŠIJO GARAŽNO HIŠO: Prenovili bodo tudi trgovski center, bo parkirišč dovolj? (FOTO)

Koper

Ob nakupovalnem središču Supernova v Olmu so se začela rušitvena dela. Zakaj so se odločili za podiranje parkirne hiše, kaj bo nastalo na njenem mestu in kje bodo lahko obiskovalci nakupovalnega centra parkirali?

V Skupini Supernova so nam na naša novinarska vprašanja odgovorili, da bo stara garaža v celoti odstranjena, na njenem mestu pa bo urejeno popolnoma novo parkirišče. "Ta del parkirišča bo pokrit z fotovoltaičnim nadstreškom kar sledi zavezanosti podjetja k trajnostnemu razvoju," so še zapisali.

Zagotavljajo, da bo zadosti parkirišč na voljo tudi z razširjenim delom pri vhodu 2 ob trgovini Intersport, dodatna parkirna mesta pa da bodo zagotovili tudi z ureditvijo dodatnega zemljišča, ki ga je kupila Supernova.

Trgovski center v Olmu je star že 25 let in si Po navedbah Skupine Supernova "zasluži posodobitev in prenovo". Kot so pojasnili bo center dobil sodoben in svetel videz, v njem pa bodo urejeni tudi notranja in gostinska ponudba, igrišče za otroke in zelene površine.

Stremijo tudi k trajnosti, do leta pa 2028 želijo doseči popolno ogljično nevtralnost, zato bodo prednostno uporabljali trajnostne vire energije.

BONUS VIDEO: Kako bo na že tako visoke cene nepremičnin vplivala inflacija?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kekec |  15 .08. 2022 ob  10: 55
10
Od kdaj je to Supernova? In kaj niso komaj nekaj let nazaj prenovili ta center? In garažna hiša je bila čisto vredu. Ob pomanjkanju parkirnh mest v Kopru bi jo lahko komot tržili (kot Planet Tuš, seveda za stranke trgovine bi bilo zastonj) in sami imeli od tega korist. Najlažje je vse, kar je bilo narejeno porušit in vse uničit.
Bayliner |  14 .08. 2022 ob  18: 36
14
Parkiranje v času del bo gotovo težava in slaba volja kupcev. Se bodo pa preusmerili na konkurenco v bližini ...levo in desno
choco |  14 .08. 2022 ob  15: 39
34
A nebi bilo ceneje, ce bi na strehi garazne hise uredili fotovoltaiko, preostali del pa pustili kot je? Ne vidim ekonomskega smisla v rusenju popolnoma funkcionalne garazne hise.
zoran13 |  14 .08. 2022 ob  11: 02
25
Ob vsem tem početju, ki ga mnogi obiskovalci občutijo, ko se že zapeljejo v obstoječo garažo, se lahko upravičeno sprašujemo, ali bodo vsi ti gradbeni posegi upravičili vse te stroške...