V OLMU BODO DOBILI NOV PARK, A NE TAKO HITRO: Denarja ni dovolj, zato so ubrali drugačno pot

Koper

Pred dnevi je Mestna občina Koper pričela z urejanjem zelenice med Cesto na Markovec, Tomšičevo ulico in strugo Badaševice v Olmu, kjer bodo v prihodnjih letih uredili park za družine.

Kot pravijo na koprski občini, so pobudo za ureditev parka dali krajani območja Olmo-Prisoje, ki si želijo več zelenih površin za rekreacijo, za preživljanje prostega časa družin, otrok in mladostnikov, za srečevanja in druženja. Pripravili so projektni predlog in ga v okviru participativnega proračuna za leti 2021 in 2022 tudi izglasovali.

Sprva je bilo predvideno, da bi otroški park uredili na bližnji površini čez cesto, a se je izkazala kot neprimerna, ker nameravajo v prihodnjih letih tam urediti parkirišče in kolesarsko pot. Našli so nadomestno lokacijo, a je nastal še en problem, predvidena sredstva ne bodo zadoščala.

Koprska občina bo zato družinski park urejala postopoma: "Najprej bomo razgibali teren, uredili dostop in povezovalne poti, namestili nekaj klopi in košev za smeti ter zasadili živo mejo, s katero bo zeleni kotiček začasno ločen od ceste."

V naslednji fazi načrtujejo nabaviti interaktivna igrala za otroke in opremo ter dodatno ozeleniti območje. To bo v celoti ograjeno, obnoviti pa nameravajo tudi mostiček čez tamkajšnji vodni kanal, ki bo omogočal ureditev novega in bolj varnega dostopa s Tomšičeve ulice.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  20 .12. 2021 ob  17: 04
Td, konkreten in neposreden dokaz je bil proračun 2019, ko so se morali zadolžit za plačat projekte iz 2018 in dokončat projekte v teku. Nekih 20 milijonov za plačilo starih grehov. Tu zdaj pa ni več debata o Popotu, on je itak zgodovina, ki jo z veseljem pozabimo. Debata je o tem, da projekt presega 20 tisočakov, kolikor je bila omejitev participativnega proračuna.
Fošina |  20 .12. 2021 ob  15: 22
Je pa zanimivo, koliko funkcionalno nepismenih ljudi komentira tukaj. Piše, da bodo park uredili, čeprav je dražji, kot je bilo predvideno v participativnem proračunu. Torej, da ima občina denarja več, ne premalo. In še tako mimogrede, Popo nikoli ni delal toliko stvari, kot jih Koper dela zdaj naenkrat. Dva parka, dve šoli, dve garažni hiši, avtobusna ... ma je brez veze naštevat, kamorkoli se obrneš, je gradbišče. Kaj v enem mandatu, v enem letu se gradi več, kot je Popo skupaj spravil v desetletju.
td |  20 .12. 2021 ob  10: 58
-7
Ste našli kakšne konkretne dokaze o izropanosti občinske blagajne na račun Popoviča? Če ne, se nehajte sprenevedat, ker je bil očitno sposoben najt denar za neštete bistveno večje projekte. In ni bilo nobenega dooma, ki so ga vse mandate napovedovali, kar sem tudi sam nasedel. Če bi karkoli našli, bi s fanfarami oglaševali po ulicah Kopra. Nesposobneži, niti ni čudno, ko vidimo kateri so zdaj zraven. Pa ga nisem že nekaj časa volil Popoviča, da ne bo pomote.