V OLMU BO ZRASLO VEČ BLOKOV Z NEPROFITNIMI STANOVANJI: Dela bi se lahko začela že letos

Koper

Koprski stanovanjski sklad je dobil zeleno luč za izgradnjo bloka s približno 70 neprofitnimi stanovanji na območju Nad Dolinsko v Olmu. V načrtu je tudi gradnja dveh podzemnih garaž. Dela bi se lahko začela še letos, so sporočili z občine.

V sklopu celotne prostorske ureditve območja Nad Dolinsko so v načrtu štirje bloki s približno 70 neprofitnimi najemnimi stanovanji, 90 stanovanji s stroškovno najemnino za mlade družine in mlade ter 30 oskrbovanimi stanovanji. Pred dnevi je investitor, Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper (JSS MOK), pridobil gradbeno dovoljenje za gradnjo prvega stolpiča. Investicija poleg stanovanjskega objekta predvideva tudi gradnjo dveh podzemnih garažnih etaž.

Naložbo, ki jo bo v 50-odstotnem deležu sofinanciral Stanovanjski sklad Republike Slovenije, je podprla tudi Mestna občina Koper, ki je za ta namen skladu zagotovila komunalno opremljeno zemljišče in ga oprostila plačila komunalnega prispevka, so sporočili z MOK.

Pred kratkim so se začele tudi aktivnosti za izgradnjo preostalih treh blokov na tem območju. Državni stanovanjski sklad je od koprskega stanovanjskega sklada odkupil dve gradbeni parceli, na katerih bo zgradil dva stolpiča s približno 90 stanovanji, ki jih bo upravičencem ponudil po stroškovni najemnini. Prednost bodo imeli mladi in mlade družine.

JSS MOK pa bo v kratkem z zbiranjem ponudb iskal še investitorja za izgradnjo 30 oskrbovanih stanovanj, namenjenih starejšim občankam in občanom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  25 .06. 2020 ob  23: 03
Uvažamo na desettisoče nešolanih in neizkušenih delavcev iz bivše Juge in zraven socialne pomoči, zastonj vseh obrokov šoli, enkratno denarno pomoč jim moramo dati še stanovanje z izredno poceni najemnino, ne? Kaj slovenski davkoplačevalci s tem pridobimo res ne vem. Je treba malo spremenit zakon, da ko brezposelni slovenski državljan tretjič zavrne ponudbo za delo izgubi socialno pomoč in bi bila brezposelnost takoj nižja, manj stroškov za državo in več davkov plačanih.
kokodek |  25 .06. 2020 ob  17: 15
končno se premika.....čimveč neprofitnih stanovanj, da bodo mladi lahko šli na svoje !!!!! prejšnjemu županu so bile bolj ljube palme, potiskan beton, lučke, bazen, ki pušča, fontana...... beda v blišču, ki ga je vsakodnevno ustvarjal okoli sebe . od hobijev pa štetje gotovine v mamini spalnici.....
Piero Panin |  25 .06. 2020 ob  14: 23
Ponudba in povprasevanje..
Imas barko ki je edinstvena in se poteguje 10 kupcev,izmed teh izberes najboljsega ki je pripravljen dat vec.
Vmes pa te lahko zaj.... sistem in se pojavi se 10 edinstvenih bark
Prej si bil gospod zdej moras popuscat.
Zakaj samo 70 neprofitnih stanovanj in ne 1000
frikofrkic |  25 .06. 2020 ob  13: 59
10
Galeb, nakladaš. Prejšnji župan in njegov kompanjon bivši direktor sta zavlačevala s tem projektom že od leta 2016 ali 17. Pri tem županu se stvar vsaj premika.
galeb |  25 .06. 2020 ob  12: 23
-2
Zelo korektno napisano: DELA BI SE LAHKO ZAČELA ŽE V TEM LETU.
Lahko! Ker pod tem koprskim vodstvom je treba najprej vse večkratno premlet, izpeljat za vsako figo mnoštvo sestankov, doseči konsenz vseh vpletenih... In to se ne izide v nekem normalnem času. Rezultat je očiten tako v mestnem jedru kot zaledju. Vse, kar se gradi, je začel že prejšnji župan. Ali pa bil vsaj pobudnik.
Ta župan pa še kar sestankuje. In sestankuje...
Do konca svojega mandata bo (morda) uspel sprejeti sklep o enem lastno iniciativnem projektu...