V OLJKI PREDLAGAJO ZA KOPER TAK PROMETNI REŽIM: Se strinjate z zaprtjem Pristaniške in nadhodom na Piranski cesti? (ANKETA)

Koper

V stranki slovenske Istre Oljka so na zadnji seji koprskega občinskega sveta predlagali spremembo prometna režima v mestnem jedru, kjer bi enosmerni del Pristaniške ulice zaprli za promet, nad Piransko cesto pa predlagajo izgradnjo nadhoda. Se strinjate s takšno ureditvijo prometa v Kopru?

V Oljki predlagajo, da se enosmerni del Pristaniške ulice zapre za ves promet, tako da ostane prevozna samo za stanovalce mestnega jedra, za vozila na interventni vožnji ter za dostavna in servisna vozila. Enosmerni odsek kopališkega nabrežja v dolžini 250 metrov pa bi spremenili v dvosmerni promet in tako omogočili vozilom dostop do središča mesta, do zdravstvenega doma, osnovne šole, občinske stavbe …

Prepričani so, da bo takšna prometna ureditev preusmerila promet na severno obvoznico proti parkirni hiši Belveder. Vozila, ki prihajajo iz smeri Ukmarjevega trga se morajo po novem namreč ustaviti in dati prednost vozilom, ki prihajajo iz parkirne hiše.

Pred vami je anketa, v kolikor vam jo zakriva oglas, pritisnite 'x'. 

Za Piransko cesto, ki ima štiri vozne pasove in je poleg Ljubljanske ceste glavna vpadnica v mestno jedro, predlagajo izgradnjo nadvoza. Kljub prepovedi se namreč nekateri odločijo za prečkanje Piranske ceste na odseku med krožiščema.

Zato predlagajo, da so še letos postavi varnostna ograja ob celotnem odseku zahodne strani ceste, v prihodnje pa naj se predvidi kot investicija izgradnja nadhoda, ki bo povezal ŠRC Bonifiko z mestnim parkom ob morju in centrom športov na mivki, predvsem pa omogočil varno prečkanje kolesarjem in pešcem. Nadhod bi umestili med krožiščem in vhodno cesto za parkirišče ob olimpijskem bazenu.

Pred vami je anketa, v kolikor vam jo zakriva oglas, pritisnite 'x'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  28 .06. 2021 ob  13: 19
30
in obvezno več avtobusov iz okoliških vasi, ki bi vozili tudi npr. do 24 ure . In boljše povezave javnega prometa med Ankaranom, Izolo in Piranom po dostopni in zmerni abonmajski ceni. Parkirišča so nujna, še bolj nujno pa je zmanjšati promet z avtomobili, za kar pa je pogoj dober javni promet.