V OKOLICI PRIMORSKE OSNOVNE ŠOLE: Moški zasledoval učenki in jima ponujal denar za spolne usluge

Kronika

V okolici Osnovne šole Ivana Roba v Šempetru pri Gorici naj bi starejši moški zasledoval dve učenki in jima ponudil denar v zameno za spolne usluge. Deklici sta se umaknili, se obrnili na ravnateljico, ta pa je obvestila starše. Primer, ki na tej šoli ni osamljen, že preiskuje policija.

Do incidenta je prišlo v ponedeljek popoldne, je za portal 24ur.com potrdila Aleša Velikonja, v. d. ravnateljice na šoli. Učenki sta ga opazili že pri šoli, nato ju je zasledoval proti centru Šempetra, prvič pa se jima je približal pri cerkvi, je dejala.

Šlo je za starejšega moškega nižje postave in s tujim naglasom – tako sta ga opisali. "Vprašal ju je, če imata denar, ko sta mu povedali, da ga nimata, pa jima je on ponudil denar za spolne usluge. Takoj sta se umaknili, se vrnili v šolo in povedali, kaj se je zgodilo," je opisala Velikonja. Takoj je obvestila starše, seznanila učitelje, zadevo pa po njenih besedah že preiskuje tudi policija.

Se je pa podobno, prav na tej šoli, zgodilo že pred manj kot letom dni. Moški se je na šolskem parkirišču z avtomobilom ustavil ob učenki, ki je čakala svoje starše in ji dejal, naj vstopi. Deklica se je takrat takoj umaknila, njena mama pa je obvestila šolo, šola pa nato policijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija