V NESREČAH NA KOPRSKEM UDELEŽENIH VEČ MLADOLETNIKOV: Eden se je vozil s kolesom, drugi s skuterjem, tretji pa s skirojem

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 174 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 591 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri z lažjimi poškodbami. Zasegli so sedem vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 14 tatvin in tri vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 32 primerih.

Vse fotografije so simbolične. 

V petek ob 9. uri so piranski policisti na cesti Obala v Portorožu ustavili 17-letnega mopedista. Odredili so mu izredni tehnični pregled, ki je pokazal nedovoljeno predelavo mopeda, zato so mu ga policisti zasegli. Ob 18.27 so zaradi nedovoljene predelave v Portorožu zasegli še en skuter, in sicer 14-letniku iz Parecaga. Zoper oba mladoletnika sledi obdolžilni predlog.

V petek ob 20. uri so policisti v Luciji 27-letnemu domačinu zasegli neregistriran skuter, ki ga je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V petek ob 21.05 so postojnski policisti ustavili 30-letno domačinko, ki je avtomobil vozila z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Vozilo so ji zasegli. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa so ob 22.56, osebni avtomobil zasegli tudi koprski policisti 27-letnemu domačinu. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zoper oba sledi obdolžilni predlog.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so ilirskobistriški policisti v soboto ob 13.41 zasegli osebni avtomobil 32-letniku iz Zabič. Sledi obdolžilni predlog.

Prometne nesreče

Na kolesarski poti od Ankarana proti Serminu sta v petek ob 15.00 trčila kolesarja. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 15-letni kolesar, ki je trčil v 56-letnika. Oba sta bila lažje poškodovana. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog.

Pred avtokampom Jadranka v Izoli sta v petek ob 20.20 trčila osebni avtomobil in moped. Nesrečo je zaradi neupoštevanja pravil prednosti povzročil 37-letni voznik osebnega avtomobila, ki je izsilil prednost 16-letnemu vozniku skuterja, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Oba udeleženca sta bila preizkušena z alkotestom, ki je pri obeh pokazal rezultat 0.00 mg/l. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Na cesti pri Senožečah je v soboto ob 11.13 prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov in motorist. Policisti točne okoliščine in krivdo za nastanek prometne nesreče še ugotavljajo, je pa znano, da se je 58-letni voznik motornega kolesa lažje poškodoval.

V soboto ob 13.30 je v Hrvatinih prišlo do prometne nesreče med 51-letno voznico osebnega avtomobila in 12-letnim otrokom, ki je vozil električni skiro. Prometno nesrečo je povzročil otrok, ki se je lažje poškodoval. Sledi hitri postopek za starša.

Kraje in vlomi

Iz parkirišča v portoroški marini je nekdo ukradel dve gorski kolesi Autor RST Matrix, črne barve, in Scott Scale, črne barve. Lastnika je storilec oškodoval za več kot 2.000 evrov.

Neznani storilec je v petek tekom dneva vlomil v stanovanjsko hišo v Sv. Petru. Iz notranjosti hiše je ukradel gotovino. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

V soboto preko noči je nekdo na Stjenkovi ulici v Kopru odtujil skuter Gilera Runner, reg. št. KPC1-093 . Policisti o kaznivem dejanju še zbirajo obvestila, sledi kazenska ovadba. Škode je za 600 evrov.

V nedeljo preko noči je neznanec na ulici II. prekomorske brigade v Kopru ukradel skuter znamke Piaggio Zip 25, reg. št. KP0Z-T9, rdeče barve. Lastnika je s tatvino oškodoval za 700 evrov.

V nedeljo v dopoldanskih urah je nekdo iz vozila, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču za tržnico v Kopru, ukradel električno kolo znamke Scott, sive barve, vredno 3.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Nekdo je vlomil v hišo v Portorožu in lastnikom ukradel večjo vsoto gotovine in več kosov zlatega nakita.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija