V NEKAJ MINUTAH TRIJE KLICI ZARADI ENE OSEBE: Začelo se je na avtocesti, nadaljevalo pri Strunjanu, zaključilo na dvorišču hiše

Kronika

V petek ob 13.20 so policisti dobili prijavo, da voznik osebnega avtomobila od Kozine proti Kopru nevarno vozi po avtocesti. Policisti so ugotovili lastnika vozila. Dobrih 10 minut zatem so namreč dobili prijavo, da je voznik istega vozila pri Strunjanu od zadaj trčil v osebni avtomobil prijavitelja in odpeljal naprej. Zatem je poklicala še občanka, ki je povedala, da je nekdo pred njeno hišo v Strunjanu pustil vozilo in odšel naprej peš proti Belvederju.

V vseh treh primerih je bilo v informacijah omenjeno isto vozilo. Policisti so moškega po opisu izsledili in identificirali 36-letnega državljana Ukrajine, ki prebiva v Sloveniji. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1.37 mg/l alkohola, odrejeno mu je bilo pridržanje. Policisti zbirajo obvestila za potrditev suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Ob tem se policisti zahvaljujejo vsem klicateljem "za njihove takojšnje in zelo konkretne informacije".

Lažje poškodovana policistka

V soboto ob 3. uri so v Ankaranu ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga ni opravil. Odredili so mu pridržanje. Med postopkom je 38-letni sopotnik izstopil iz vozila in se pričel vmešavati ter odrivati policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in tudi njemu odredili pridržanje. Med prerivanjem je bila lažje poškodovana policistka. Za voznika je bil odrejen še strokovni pregled za alkohol in droge, sledi mu obdolžilni predlog. Sopotniku sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja.

V petek ob 15.30 so imeli na počivališču Studenec v postopku voznika tovornega vozila, z naloženimi osebnimi avtomobili. Za enega od naloženih vozil se je pri preverjanju izkazalo, da je bilo ukradeno v Franciji. Vsi postopki še potekajo.

V nedeljo ob 21.40 so imeli pri Izoli postopek z voznikom osebnega avtomobila, državljanom Poljske. Ker ni pravočasno vrnil izposojenega avtomobila, mu sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje zatajitve.

Sredi Pirana jo je udaril v glavo

Ilirskobistriški policisti so v petek obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki se je fizično in psihično znesel nad partnerko in otrokom, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilje v družini in kaznivo dejanje zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje. Izrečena mu je bila prepoved približevanja.

V Piranu so policisti v nedeljo zvečer obravnavali nasilje v družini. Moški je bivšo partnerko sredi Pirana udaril v glavo, da je padla. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Sedem oseb poškodovanih

Ob 10.46 se je v soboto zgodila prometna nesreča na avtocesti od Postojne proti Razdrtem. Udeležena so bila tri vozila. 32-letna povzročiteljica je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v vozilo pred seboj, ki ga je odbilo v še eno vozilo pred njim. Sedem oseb je bilo lažje poškodovanih, povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

Prav tako v soboto, in sicer ob 14.45, je bila v Podgradu hujša prometna nesreča. 24-letni voznik je z ogledalom vozila zadel komolec 71-letnega kolesarja, državljana Švice. Ta je padel, poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico (več zlomov). Sledi kazenska ovadba za voznika osebnega avtomobila.

Iz izolske bolnišnice so policiste v soboto obvestili, da imajo v oskrbi 14-letnika, ki je padel z mopedom. Policisti so ugotovili, da je v Bošamarinu zapeljal izven vozišča, zatem pa izgubil oblast nad vozilom in padel. Sledi obdolžilni predlog.

Danes ob 6.16 je 22-letni voznik z osebnim avtomobilom v Žusterni trčil v ograjo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,57 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija