V NAPADU NA UKRAJINSKO PORODNIŠNICO UBIT NOVOROJENČEK: Zelenski Rusijo obtožil umora in izvajanja terorja (FOTO, VIDEO)

Kronika

V ruskem napadu na porodnišnico v mestu Vilniansk v južni ukrajinski regiji Zaporožje je bil ponoči ubit novorojenček, so danes sporočile ukrajinske reševalne službe. Po prvih informacijah pod ruševinami porodnišnice ni ujet nihče drug. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v odzivu na napad Rusijo obtožil umora in izvajanja terorja.

V raketnem napadu je bila uničena dvonadstropna stavba porodniškega oddelka lokalne bolnišnice v Vilniansku, v katerem so bili takrat porodnica z novorojenčkom in zdravnik, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Zaradi napada je umrl otrok, rojen leta 2022, ženska in zdravnik sta bila rešena iz ruševin," so povedali reševalci in dodali, da po prvih informacijah pod ruševinami ni ujet nihče drug.

Ukrajinski predsednik je v odzivu na napad Rusijo obtožil umora in izvajanja terorja. "Sovražnik se je ponovno odločil, da bo s terorjem in umorom poskušal doseči to, česar ni mogel doseči v devetih mesecih in ne bo mogel doseči," je zapisal na družbenih omrežjih.

"Namesto tega bo odgovarjal za vse zlo, ki ga je prizadel naši državi," je dodal Zelenski.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  23 .11. 2022 ob  18: 22
Kokainska marioneta teroristicnih gringosov spet laze kot pes tece!