V MALIJI IZSILIL PREDNOST IN POBEGNIL: Drugi voznik poškodovan pristal v oljčniku

Kronika

V soboto ob 19.20 je policiste poklical udeleženec prometne nesreče in pojasnil, da mu je v križišču Cetore-Malije voznik osebnega avtomobila izsilil prednost, trčil vanj in odpeljal s kraja. Vozilo oškodovanca je po trčenju pristalo prevrnjeno v oljčniku, voznik pa se je lažje poškodoval. Policisti so 58-letnega povzročitelja nesreče, ki nima vozniškega dovoljenja, izsledili in mu odredili strokovni pregled na alkohol, zdravila in droge, napisali pa bodo tudi kazensko ovadbo, saj je zapustitev poškodovanca kaznivo dejanje. 

V petek popoldan so policisti PU Koper v Račicah zasegli osebni avtomobil 57-letnemu vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v Postojni pa so ustavili 42-letnega voznika, ki ne bi smel za volan, saj mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto. Zoper oba bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

V soboto ob 1.30 so policisti na Šmarski v Kopru ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem so našli približno 4 grame posušenih zeleno rjavih rastlinskih delcev. Poslani bodo na analizo, po prejetih rezultatih bodo zoper voznika ukrepali po hitrem postopku.

Zvečer so pri Kozini ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila in opravili preizkus alkoholiziranosti. Voznik je bil precej "v rožicah", saj je rezultat pokazal 0,82 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Strokovni pregled je voznik odklonil, prav tako ni želel podpisati zapisnika, zato mu bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

V nedeljo nekaj minut čez polnoč so v Sežani ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 54-letnik. Tudi on je pregloboko pogledal v kozarec, saj je alkotest pokazal rezultat 0,71 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti mu bodo napisali obdolžilni predlog.

Ob 4. uri pa so v Kopru ustavili 22-letnega voznika in pri njem opravili hitri test za droge. Voznik je bil pozitiven na canabis in kokain, strokovni pregled pa je odklonil. Tudi njega čaka obdolžilni predlog. 

V Hrpeljah so nekaj po deseti uri dopoldan ustavili Audi A6 z ljubljanskimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil 34-letnik. V vozilu so bili še trije državljani Turčije, ki so mejo prestopili nelegalno. Policijski postopki še potekajo. 

Ob 9.30 je v Izoli 78-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce spregledal 75-letnega pešca in trčil vanj. Pešec je na srečo lažje poškodovan, voznik pa je prejel plačilni nalog. 

Zvečer je v koprskem lokalu 34-letnik kršil javni red in mir, ker mu natakarica ni želela postreči z alkoholno pijačo, saj bil že močno okajen. Vmešal se je še gost lokala, ki ga je kršitelj udaril. Policisti so vročekrvnežu izdali plačilni nalog. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  28 .11. 2022 ob  15: 04
Po Maliji in oklici se vozi 58letnik brez vozniškega izpita?