V LOŠKI STENI SE JE HUJE POŠKODOVAL ZNAN PISATELJ: Njegovo stanje je resno, a stabilno

Kronika

V petek se je med plezanjem v Loški steni na Bovškem huje poškodoval 52-letni pisatelj Tadej Golob, ki je omahnil 20 metrov v globino, poroča spletni portal 24 ur. Pri založbi Goga so povedali, da je pisateljevo stanje resno, a upajo na najboljše.

Nesreča se je zgodila zaradi okrušenja skalnega roba, na katerem je stal sicer izkušeni planinec. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, se je nesreča zgodila na okoli 1700 metrih nadmorske višine.

Najprej mu je pomagal 46-letni prijatelj, sicer gorski vodnik Blaž Stres, s katerim se je odpravil na plezanje, pozneje pa so posredovali reševalci Gorske reševalne službe Bovec. Z vojaškim helikopterjem so ga odpeljali v splošno bolnišnico na Jesenice, še isti večer pa v UKC Ljubljana.

Po poročanju portala 24 ur je alpinist Viki Grošelj dejal, da je Golobovo stanje sicer resno, a stabilno. Tri dni po nesreči so bili v strahu, a se stanje po njegovih besedah izboljšuje, zato upajo na najboljše. Po neuradnih informacijah so optimistični tudi zdravniki, še poroča spletni portal 24 ur.

Tadej Golob

Golob se podpisuje pod tematsko raznolik nabor del. Med pisci se je pojavil s knjigo Z Everesta, v kateri popisuje smučanje Dava Karničarja z najvišje gore sveta, na vrh katere se je povzpel tudi sam, nadaljeval pa z biografijami Petra Vilfana, Zorana Predina, Gorana Dragića, Milene Zupančič, Petra Čeferina in Alenke Bratušek, romanoma za mladino Zlati zob in Kam je izginila Brina? ter romanom za odrasle Svinjske nogice, za katerega je prejel nagrado kresnik, in Ali boma ye!, piše na spletni strani založbe Goga.

Je tudi avtor kriminalne sage Jezero, Leninov park in Dolina rož, ki veljajo za velike uspešnice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija