V LISTI ZA VEDNO KOPER VZTRAJAJO: Danes so vložili še pritožbo na ustavno sodišče

Koper

Lista Zavedno Koper, ki jo je koprska občinska volilna komisija izločila s seznama kandidatur, upravno sodišče pa nato zavrnilo njene pritožbe zoper to odločitev, je danes vložila še pritožbo na ustavno sodišče. Kandidat liste za župana Kopra Patrik Greblo je prepričan, da je šlo za poseg v pravico do kandidiranja, so zapisali v sporočilu za javnost.

"Menimo, da je občinska volilna komisija posegla v našo ustavno pravico do kandidiranja, s tem pa je posegla tudi v uresničevanje volilne pravice," so stališče Grebla povzeli v današnjem sporočilu.

V listi sicer z odgovornostjo sprejemajo odločitev upravnega sodišča, vendar tudi verjamejo, da so kos nastalim razmeram in da jih lahko uporabijo za nadaljnje delovanje liste. Podrobnosti bodo predstavili na novinarski konferenci v petek, so napovedali.

Predsednik koprske občinske volilne komisije Miloš Senčur je minuli petek pojasnil, da so strankine kandidate izločili, ker niso bili določeni s tajnim glasovanjem, kot zahteva zakon. V Listi Zavedno Koper so zatrdili, da je glasovanje bilo tajno in napovedali, da bodo to na upravnem sodišču dokazali z glasovnicami. Upravno sodišče pa je nato zavrnilo vse njihove pritožbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  04 .11. 2022 ob  07: 21
volilna zakonodaja je jasna, samo prebrat in razumet je treba
Fošina |  02 .11. 2022 ob  15: 58
12
Dajte se nehat sramotit. Lepo prosim. Ker je zaradi te vaše kacade še meni malo nerodno.
frikofrkic |  02 .11. 2022 ob  15: 46
14
Malo je zaskbljujoče, če bi bili pripravljeni vsi ti "strokovnjaki" tudi lagati, da je bilo glasovanje tajno, tudi če to ni bilo.
Stiv Rivs |  02 .11. 2022 ob  13: 56
21
Ma ti strokovnjaki prav ne kapirajo, kaj pomenita zakonodaja in demokracija.
Pravijo: "Menimo, da je občinska volilna komisija posegla v našo ustavno pravico do kandidiranja, s tem pa je posegla tudi v uresničevanje volilne pravice,"
Ma kaj se hecate.
Občinska volilna komisija se drži zakonodaje.
Vi pa se je niste !
Upravno sodišče je tako tudi razsodilo !
Ustavno sodišče lahko samo odgovori tako, da zavrne pritožbo, ker ustava ne more preskočiti zakonodaje.