V KOPRU ZAGORELO VOZILO AVTOŠOLE: Inštruktor v boj s plameni

Kronika

Danes nekaj minut po 9.00 je na Krožni cesti v Kopru zagorelo vozilo avtošole. Zagorelo je pod pokrovom motorja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Kandidat, ki je opravljal vožnjo, je takoj ustavil, inštruktorju pa je uspelo delno pogasiti ogenj. Dokončno so požar pogasili gasilci. V dogodku nihče ni bil poškodovan, tujo krivdo pa so policisti že izključili.

Fotografije so simbolične.

Minuli petek so v Neverkah pri Pivki vlomili v dva skladiščna prostora, od koder so odnesli več akumulatorjev in elektromotorjev. Škode je za 5000 evrov.

V Bertokih je nekdo vlomil v parkiran avtobus, iz katerega je ukradel dva gasilna aparata.

V soboto popoldne je lastnik v Kopru opazil svoj skuter, ki so mu ga ukradli 29. januarja letos.

Palestinca z islandskim potnim listom tihotapila migrante

V petek ob 14.45 so policisti na počivališču Studenec ustavili vozilo Škoda kodaiaq, avstrijskih registrskih oznak, ki ga je vozil 48-letni Palestinec z urejenim bivališčem na Islandiji. Skupaj z 38-letnim sopotnikom, ki je bil prav tako državljan Palestine z urejenim bivališčem na Islandiji, sta prevažala sedem tujcev (pet Sircev in dva Egipčana). Policisti so ugotovili, da je sedmerica bila nastanjena v migracijskem centru v Logatcu, od koder so odšli samovoljno. Ob prijetju na počivališču pa so ponovno zahtevali mednarodno zaščito. Oba Palestinca sta bila aretirana in v soboto s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Policisti iščejo povzročitelja nesreče v Luciji

Prav tako v petek ob 17.55 je policiste poklicala ženska, ki je videla, da je voznik avtomobila v Luciji zbil pešca in odpeljal naprej. Policisti so ugotovili, da je par prečkal cesto na prehodu za pešce, pri čemer je voznik spregledal 76-letnika in trčil v njegovo nogo. 76-letnik je bil huje poškodovan. Policisti voznika še iščejo.

V petek ob 17.35 je očividec poklical policijo in povedal, da na odseku stare ceste med odcepom za Ocizlo in Kozino vijuga avtomobil srebrne barve. Policisti so vozilo ustavili v Tubljah. 41-letnemu vozniku je alkotest pokazal 0,71 mg/l alkohola. Čaka ga obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

Ob 22.50 je v Kopru padel 54-letni domačin, ki se je peljal s skirojem. Alkotest je pokazal 0,68 mg/l alkohola. Moški se je pri padcu huje poškodoval, zlomil si je lične kosti in čeljust. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V soboto ob 5.40 so v Luciji policisti ustavili 20-letno voznico, ki ji je alkotest pokazal 0,40 mg/l alkohola. Čaka jo obdolžilni predlog.

V Postojni so ob 11.00 ustavili 22-letnega državljana Bosne, ki je vozil avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

V Luciji so ustavili 39-letnika, ki mu je alkotest pokazal 0,70 mg/l alkohola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija